Bankacılık endeksi 20 yılı aşkın bir sürenin en güçlü haftalık yükselişini kaydetti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bankacılık endeksi 20 yılı aşkın bir sürenin en güçlü haftalık yükselişini kaydetti
Doviz.com
12.05.2023 17:30

Borsa İstanbul'da işlem gören bankacılık hisseleri, para politikasında değişim beklentisiyle bu hafta %25’in üzerinde yükselerek Kasım 2002’den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Türk bankacılık hisselerinin borsada bu hafta yaşadığı hareket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelmesinden bu yana en hızlı yükseliş olarak kayıtlara geçti.

Buna göre, Bankacılık Endeksi hafta başından bu yana yüzde 26,97 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş ile bankacılık hisseleri, AKP’nin seçimi kazanarak yaklaşık yüzde 44 artış sağladığı Kasım 2002’den bu yana en iyi performansını sergilemiş oldu.

Bankacılık hisseleri içerisindeki yükselişe ise CHP’nin hissedarı olduğu Türkiye İş Bankası A.Ş. yüzde 33,5’lik artışıyla öncülük etti.

CDS’ler son 1,5 yılın en düşüğünde

Öte yandan Türkiye’nin kredi risk primleri (CDS) de Aralık 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Böylelikle CDS’ler bu hafta 75 baz puan düşerek 477 seviyesine kadar geri çekildi. Türk varlıklarındaki ralli ise cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dün adaylığı bırakmasının ardından hızlanmıştı.

Yatırımcılar, İnce’nin çekilmesinin seçimin birinci turda tamamlanacağına yönelik beklentiyi kuvvetlendirdiğini düşünürken; yabancı yatırımcıların ilgisini temsil eden ve New York’ta işlem gören iShares MSCI Turkey ETF’ye ise hafta boyunca 14 milyon dolar giriş oldu. Bu naki girişi ise Aralık 2021’den bu yana en yüksek sermaye girişini temsil etti.

REKLAMI KAPAT X