BofA: Yatırımcılar hisse senedi almaya devam ediyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA: Yatırımcılar hisse senedi almaya devam ediyor
Doviz.com
20.12.2022 16:29

Bank of America stratejistleri, S&P 500'ün %2,1 düştüğü geçen hafta müşterilerinin ABD hisse senetlerini satın almaya devam ettiğini söyledi.

BofA, müşterilerinin hisse senedi almaya devam ettiğini ve alım faaliyetlerine kurumsal müşterilerin öncülük ettiğini onu ise hedge fonların izlediğini belirtti.

Stratejistler, bireysel yatırımcıların satıcı pozisyonunda olduğunu da belirterek, yılbaşından bugüne kadar olan süreçte bireysel müşterilerin hisse senetlerinde en büyük net alıcı pozisyonunda olan kitle olduğunu aktardı.

Yılbaşından bu yana kurumsal müşteriler de iki yıllık satışın ardından alım tarafında yer alırken, hedge fonlar yıllık bazda tek satıcı pozisyonundaki kitle olarak hisse senetlerinden en büyük çıkışını kaydetti. (BofA bu nakit giriş ve çıkışlarını 2008 yılından bu yana takip ediyor.)

BofA stratejistleri, yatırımcıların nakit giriş ve çıkışlarıyla ilgili sektör bazlı olarak ise şunları kaydetti:

"Müşteriler 11 sektörün 7'sinde hisse senedi sattı, bunların başını Teknoloji ve Sağlık Hizmetleri çekti. Tüketici sektörlerindeki hisse senetleri ise en büyük nakit girişini gördü."

"Yılbaşından bu yana incelendiğinde ise Teknoloji ve İletişim Hizmetleri'ne giren nakit akışı piyasanın geri kalanına yapılan kümülatif nakit girişlerinin 2 katı büyüklüğünde oldu. Sanayi sektörü ise en büyük nakit çıkışını yaşayan sektör oldu."

REKLAMI KAPAT X