Borsa İstanbul’da 5 hisse haftaya tedbirle başladı: Bu hafta tedbiri kalkacak hisseler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul’da 5 hisse haftaya tedbirle başladı: Bu hafta tedbiri kalkacak hisseler
Doviz.com
09.10.2023 10:20

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamalarda 5 hissenin haftaya çeşitli tedbirlerle başlayacağı, hafta boyunca 19 hisseye uygulanan tedbirlerin ise kaldırılacağı açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS kapsamında ISYAT, KNFRT ve NATEN paylarında bugün seans başından itibaren 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.)

Bunula birlikte ilgili paylarda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

İLGİLİ MAKALE Açığa satış nedir? Yukarı adım kuralı neden uygulanır? Açığa satış nedir? Yukarı adım kuralı neden uygulanır?

AKFYE ve COSMO payları, 09/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.)

Bu hafta tedbiri kalkacak hisseler

Bu hafta Borsa İstanbul’da 19 hisseye uygulanan tedbirler kalkacak.

10 Ekim Salı günü; KLKIM ve IDEAS'ın açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, ONCSM’nin açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri ile ULAS payının açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri son erecek.

11 Ekim Çarşamba günü; INVEO, ISGSY, POLHO payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, TDGYO ve ATLAS payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas tedbiri ve KSTUR için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri seans sonunda kalkmış olacak.

12 Ekim Perşembe günü; AYCES payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, MTRYO payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas ve emir paketi tedbiri ve ISBTR payı için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri, brüt takas, tek fiyat, emir paketi ve internet işlem yasağı tedbirleri seans sonunda kalkmış olacak.

13 Ekim Cuma günü; PASEU, HUBVC, BAYRK, EBEBK, ANHYT payları için açığa satışa ve kredili işlem tedbiri ve BYDNR için uygulanan açığa satışa ve kredili işlem tedbiri ile brüt takas tedbiri seans sonunda kalkmış olacak.

İLGİLİ HABER SPK onayladı: 3 şirket daha borsaya katılıyor Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteninde üç şirketin daha ilk halka arzına onay verdiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X