SPK onayladı: 3 şirket daha borsaya katılıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
SPK onayladı: 3 şirket daha borsaya katılıyor
Doviz.com
06.10.2023 08:22

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteninde üç şirketin daha ilk halka arzına onay verdiğini duyurdu.

Haftalık bültene göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borlease Otomotiv AŞ, MHR Gayrimenkul Yatırım ve Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi'nin halka arz başvurularını onayladı.

Buna göre Borlease Otomotiv'de toplam 47 milyon TL pay halka arza konu edilecek. Fazla talep gelmesi halinde Bor Holding AŞ’nin sahip olduğu 4,7 milyon TL nominal değerli B grubu payların ek satışı gerçekleştirilebilecek. 1 TL nominal değerli paylar 25,29 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

MHR Gayrimenkul tarafında ise 207 milyon TL'lik payın halka arzı gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 4,30 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Dofer Yapı'nın da toplam 17 milyon TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 17,11 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son olarak ise 28 Eylül 2023 tarihinde Meka Beton’un ilk halka arzına onay vermişti. Meka Beton'da talep toplama da dün başlamıştı.

İLGİLİ HABER Meka Beton halka arzında talep toplama başlıyor: MEKAG kaç lot verir? Meka Beton halka arzının SPK tarafından onaylanmasının ardından talep toplama süreci de bugün başlıyor. İşte MEKAG halka arzına yönelik tüm merak edilenler...

Rekor yatırımcı sayısına ulaşıldı

Halka arz edilen şirketler tarafındaki gelişmeler ise borsada yatırımcı sayısında rekorları beraberinde getiriyor. Buna göre pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 2021 ve 2022 yıl sonlarında sırasıyla 2,4 milyon ve 3,8 milyon seviyesinde iken, 2023 Eylül sonu itibarıyla pay piyasasındaki yatırımcı sayısı 7,8 milyona yükselmiş bulunuyor. Ancak bu yatırımcıların yarısından fazlasının portföyünün 5 bin TL'yi geçmediği görülüyor.

İLGİLİ HABER Borsaya gelen yeni yatırımcıların yarısının portföyü 5 bin TL'yi geçmiyor Yatırımcı sayısı halka arzların da etkisiyle eylül ayında toplam 7 milyon 774 bin 863 kişiyle rekor kırarken, bu yatırımcıların yarısının portföyü 5 bin TL'nin altında yoğunlaştı.

80 şirket daha halka arz için sıraya girdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise son açıklamasında, potansiyeli olan 80 civarında şirketin daha halka arz için beklediğini söylemişti.

Buna göre Gönül, enflasyonist dönemlerde borsalara yoğun talep olduğunu hatırlatarak, “Hem borsanın reel getiri sunması hem e yatırımcı tercihlerinin değişmesi borsaya talebi artırmaktadır.

 O yüzden sadece halka arzların borsadaki rekorları tetiklediği söylenemez. Tabi ki yeni halka arzlar yeni yatırımcıları da çekiyordur. Geçmiş yıllarda da böyleydi, şimdi de bu şekilde, gelecekte de bu şekilde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER JPMorgan 3 yıl sonra listesine bir Türk şirketi aldı: Borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor? JPMorgan ekonomistleri BİM'i CEEMEA Top 10 listesine ekledi. Böylelikle BIMAS, 3 yıl sonra ilk kez JPMorgan’ın listesine giren bir Türk şirketi olmayı başardı. Peki, borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor?
REKLAMI KAPAT X