Meka Beton halka arzında talep toplama başlıyor: MEKAG kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Meka Beton halka arzında talep toplama başlıyor: MEKAG kaç lot verir?
Doviz.com
05.10.2023 09:11

Meka Beton halka arzının SPK tarafından onaylanmasının ardından talep toplama süreci de bugün başlıyor. İşte MEKAG halka arzına yönelik tüm merak edilenler...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 28 Eylül 2023 tarihinde Meka Beton’un ilk halka arzına onay vermişti.

SPK onayının ardından MEKAG halka arzı için talep toplama tarihleri 5-6 Ekim 2023  olarak açıklandı. Yani halka arz için talep toplama süresinin 2 gün olacağı bildirildi.

Yatırımcılar bu tarihlerde Meka Beton halka arzına pay başına 25 TL’den başvurabilecek.

Öte yandan, Meka Beton halka arzının büyüklüğü 422,50 milyon TL, halka açıklık oranı ise %25,44 olacak. Şirket toplamda ise 16,9 milyon adet lot dağıtımı yapacak.

Halka arza katılım durumuna göre ise şu miktarlarda hisse dağıtımı yapılması bekleniyor:

1,7 Milyon katılım – 10 Lot,

 2 Milyon katılım – 9 Lot,

2,5 Milyon katılım – 7 Lot,

3 Milyon katılım – 6 Lot,

3,5 Milyon katılım – 5 Lot.

Rakamlar ise katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.

Öte yandan şirket tarafından fiyat istikrarı planlanmazken, şirket ve ortaklar tarafından 1 yıl boyunca pay satışı yapılmayacağı bildirilmiştir.

İLGİLİ HABER BIST/Ergun: Halka arzların desteği ile sermayenin tabana yayıldığını söyleyebiliriz Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, son üç yılda gerçekleşen 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL’lik kaynak sağlandığını belirterek, “Halka arzların desteği ile sermayenin tabana yayıldığını söyleyebiliriz” dedi.
İLGİLİ HABER JPMorgan 3 yıl sonra listesine bir Türk şirketi aldı: Borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor? JPMorgan ekonomistleri BİM'i CEEMEA Top 10 listesine ekledi. Böylelikle BIMAS, 3 yıl sonra ilk kez JPMorgan’ın listesine giren bir Türk şirketi olmayı başardı. Peki, borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor?
REKLAMI KAPAT X