Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti: Devre kesici uygulandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti: Devre kesici uygulandı
Doviz.com
11.01.2023 17:31

Borsa İstanbul'da gün içinde kayıpların %5'i bulması sonrasında pay piyasasındaki tüm işlemlerin geçici olarak durdurulduğu duyuruldu.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada,"Saat 17:23:05 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur." denildi.

Borsalarda işlem yapan yatırımcıların belirlenen sınırları aşan fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmemesi için ani fiyat dalgalanmalarından korumak amacıyla devre kesici uygulanıyor.

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi devre kesici uygulamasının ardından %5,00 düşüşle 4.738,36 puandan işlem görmeye devam edecek.

REKLAMI KAPAT X