Borsa İstanbul’da sert yükseliş: Muharrem İnce adaylıktan mı çekilecek?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul’da sert yükseliş: Muharrem İnce adaylıktan mı çekilecek?
Doviz.com
11.05.2023 12:01

Pazar günü yapılacak seçimlerin ortaya çıkardığı belirsizliklerle yatırımcılarına kayıp yaşatan Borsa İstanbul’da bugün cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklaması öncesinde sert bir yükseliş yaşandı.

Borsa geçmiş genel seçimlerin çoğunda belirsizliğin sona ermesiyle ilk olarak yükseliş sergilerken; uzmanlar, 14 Mayıs tarihinde yapılacak bu seçimin diğer seçimlerden ayrışabileceğini belirtiyor.

Buna göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması belirsizliğin iki hafta daha süreceği anlamına gelirken, bunun ise borsadaki satış baskısının artmasına yol açabileceği belirtiliyor.

Ancak Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, dün sağlık sorunları nedeniyle Manisa ve İzmir'deki seçim çalışmalarını iptal edip, bugün de saat 14.00’te basın toplantısını düzenleyeceğini duyurması, İnce’nin adaylıktan çekilebileceği yönünde spekülasyon oluşturarak, seçimlerin de ikinci tura kalmayabileceğine yönelik görüşleri kuvvetlendirdi.

Bu gelişme sonrasında Borsa İstanbul’da ise alıcıların iştahı artarak, sert bir yükseliş yaşandı.

Buna göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 azalışla 4.492 puandan başladıktan sonra saat 11.45 itibarıyla yüzde 3,60 kazançla 4656 puana çıktı.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 0,92 değer kaybederek günü 4.494,48 puandan kapatmıştı.

Uzmanlar ise Muharrem İnce'nin bugün saat 14.00'te Memleket Partisi Genel Merkezi'nde yapacağı açıklama sonrasında borsada oluşabilecek volatilite için uyarıda bulundu.

REKLAMI KAPAT X