Borsa yeni haftaya tüm zamanların zirvesine çıkarak başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa yeni haftaya tüm zamanların zirvesine çıkarak başladı
Doviz.com
11.09.2023 13:32

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8.403,81 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 8.403,81 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra, saat 13.00 itibarıyla günlük bazda yüzde 0,12 değer kazancıyla 8.335,07 puandan işlem gördü.

Toplam işlem hacmi ise 67,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,52 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,18 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,72 ile madencilik, en çok kaybettiren ise bankacılık oldu.

Küresel gündem

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentilerin artmasıyla haftaya temkinli bir seyirle başlandığını ifade ederek, bu hafta başta ABD'de enflasyon verileri olmak üzere yoğun makroekonomik veri gündeminin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını hatırlatan analistler, Banka'nın kasım toplantısında ise 25 baz puan faiz artırma ihtimalinin yüzde 44'e çıkarak belirsizliğin arttığına işaret ettiğini vurguladı.

Analistler, enerji sektöründe yaşanan arz kesintilerinin bu haftaki enflasyon verilerinde etkisinin görülebileceğini belirterek, yıllık Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,6 artmasının beklendiğini bildirdi. Temmuzda yıllık enflasyon yüzde 3,2 seviyesinde gerçekleşmişti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de tüketici enflasyon beklentisi verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 seviyelerinin destek, 105 ve 106 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İLGİLİ HABER Halka arz yağmuru sürüyor: Borsaya 3 şirket daha katılıyor! SPK, Hat-San Gemi İnşaa, Reeder Teknoloji ve Adra GYO'nun ilk halka arzına onay verdi.
Etiketler: BIST 100 XBANK XHOLD XMADN
REKLAMI KAPAT X