Borsa yönünü yukarı çevirdi: Alım zamanı geldi mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa yönünü yukarı çevirdi: Alım zamanı geldi mi?
Doviz.com
22.10.2024 11:06

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 yükselişle başladıktan sonra gün içinde gelen alımlarla yükselişini hızlandırdı. Peki, borsada alım zamanı geldi mi? İşte uzman yorumları..

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta yüzde 0,27 artışla 8.677,75 puana çıktı. Açılışın ardından gelen alıcıların desteğiyle endeks saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,70 artışla 8 bin 714 puana ulaştı.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,58 değer kaybederek 8.654,39 puandan tamamlamıştı.

Allbatross Yatırım’ın Günlük Strateji Notu’nda ise piyasaların genel görünümüne ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"ABD'den gelen son verilerin sert iniş senaryosunu şimdilik rafa kaldırması sonrası faiz indirim hızının tartışıldığı ABD'de tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş, risk iştahını bir parça törpülemiş durumda. Gelen bilançolarda ABD borsalarında volatilitenin artmasına neden olmuş durumda. Yaklaşan ABD başkanlık seçimleri de ana gündem maddelerinden biri. Dikkatler yurt dışında bir yandan yaklaşan ABD başkanlık seçimlerine yönelmişken İsrail-İran gerginliği ise her an tekrar masanın üstüne konabilecek bir risk unsuru olarak şimdilik bir parça geri planda tutuluyor.

İçeriye döndüğümüzde, "yüksek faiz yavaşlayan büyüme sürecinin yarattığı karsızlık temasını" uzun zamandır fiyatlayan endeks, 3Ç bilanço dönemine de zayıf bir görünüm ve zayıf karlılık beklentileriyle giriyor. TCMB toplantısı sonrasında kasım ayı faiz beklentileri net şekilde ötelenirken aralık ihtimalini de sorgular bir ton ortaya çıkmış durumda. Ancak beklentiyi netleştirebilmek adına ekim ayı enflasyonunu da görmek gerekecek. Aralıktaki bir faiz indiriminin henüz masadan tamamen kalktığını düşünmüyoruz.

Teknik görünümde, volatil seyir içerisinde orta-uzun vadeli ortalamalarının altında hareketini sürdüren endekste kısa vadede tepki isteğinin sürmesi adına 9000 puan üzerinde kapanışlara ihtiyacımız olacağını belirtmiştik. Ancak tepki çabaları bir kez daha 10g Hareketli Ortalama (9000) seviyesine takıldı. Bu kez dikkatler önemli yatay destek konumunda olan 8700 etrafında tutunma çabasında olacak.

Büyük resimde ise 200g Hareketli Ortalama (9400) aşılmadığı sürece endekste dip oluşumu sürecek.

8500-8700 bölgesi hala dip oluşumu anlamında yakından izlediğimiz önemli bir destek bandı konumunda. Vadeli piyasada short tarafta baskın yatırımcı grubunun piyasa üzerindeki yönlendirici etkisi ile yüksek volatilite kısa vadede devam edebilir.

Endeksle ile ilgili orta-uzun vadeli görüşümüzü koruyoruz; "Taban oluşumuna ikna olduğumuzda ya da 200g HO kalıcı olarak aşıldıktan sonra oyuna güçlü şekilde dahil olmak ana stratejimiz olacak".

Bir süre daha konsolidasyon sürecinin devam edebileceğini düşünmekle birlikte, büyük resimde 9000 puan altındaki fiyatlamaların orta-uzun vade için önemli fırsatlar barındırdığını düşünmeye devam ediyoruz.

Trend Takip Modelimiz SAT konumunda (9700’den bu yana) kalmaya devam ediyor."

Kaynak: Allbatross Yatırım

İLGİLİ HABER Euro ve dolar yeniden eşitlenir mi? Piyasa aktörleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yılın üçüncü faiz indirimini gerçekleştirmesinin ardından Donald Trump'ın tarifeler konusundaki çıkışının da etkisiyle euro ve doların eşitlenmesi ihtimalinin yeniden masaya geldiğini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X