Borsada gübre krizi: Sert düşüşle ilgili şirketten açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsada gübre krizi: Sert düşüşle ilgili şirketten açıklama
Doviz.com
26.12.2023 12:22

Borsa İstanbul'da Gübretaş’ın aralık ayında yüzde 60'a yakın değer kaybetmesi sonrasında şirketten sert düşüşle ilgili bir açıklama geldi.

Gübre Fabrikaları (Gübretaş) hisseleri 4 Aralık'ta 405 lira ile tarihi zirvesini gördükten sonra yüzde 60’a yakın değer kaybı yaşadı.

Son 7 günde de tabandan işlem gören şirket payları böylelikle 172 liraya kadar indi. Bu düşüşlerin ardından inilen yeni seviye ise şubat ayından bu yana en düşük seviyeye işaret etti.

"Düşüş için gelişme bulunmuyor"

Şirketten yapılan açıklamada, "Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir. Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

SPK, Gübretaş'ı reddetmişti

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) ise geçen hafta Gübretaş'ın yüzde 300'lük bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu reddetmişti.

İLGİLİ HABER BIST 500'de yer alacak hisseler belirlendi: Borsayı 2024'te neler bekliyor? Borsa İstanbul, BIST 500 Endeksi'nde yer alacak payları açıkladı. Ekonomist Ali Ağaoğlu ise Borsa İstanbul'a dair değerlendirmede bulunarak, 2024 yılı beklentilerini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X