Borsada kayıplar derinleşti: Düşüş yüzde 2'ye yaklaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada kayıplar derinleşti: Düşüş yüzde 2'ye yaklaştı
Doviz.com
15.08.2023 13:47

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,43 değer kaybederek 7.627 puana geriledi.

Günün ilk yarısında düşüş eğilimli bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, saat 13.40 itibarıyla 7.627 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 2,51 ve holding endeksi yüzde 1,83 değer kaybederken; sektör endeksleri arasında en çok kazandıran inşaat, en çok gerileyen ise ticaret oldu.

Küresel gündem

Küresel piyasalarda ekonomik aktiviteye yönelik endişeler güçlü kalmaya devam ederken, bugünkü yoğun makroekonomik veri takviminin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Analistler, ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" beklentileriyle birlikte resesyon ihtimalinin de yatırımcılar tarafından göz önünde bulundurulduğunu hatırlatarak, buna karşın enflasyonun hala hedeflenen düzeyin oldukça üzerinde olması nedeniyle tahvil piyasalarında satış baskısının devam ettiğini belirtiyor.

Bugün Çin'de açıklanan veriler halihazırda deflasyonist bir sürecin içindeki ülke ekonomisine yönelik endişeleri artırırken, Çin Merkez Bankası veriler açıklanmadan önce 1 yılık borçlanma faizini 15 baz puan düşürerek yüzde 2,65'ten yüzde 2,50'ye indirdi.

Ülkede sanayi üretimi yıllık yüzde 3,7, perakende satışlar yüzde 2,5 artsa da beklentilerin oldukça altında kaldı.

Analistler, öğleden sonra yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de New York Fed imalat endeksi ve perakende satışların takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.800 ve 7.900 seviyelerinin direnç, 7.600 ve 7.500 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABER Borsada yükseliş devam eder mi?: Uzmanlar yorumladı Borsa İstanbul, aralıksız yükselişini sekizinci haftaya taşırken; yeni haftanın ilk işlem gününde de rekor serisine devam etti. Endeks ise bu yükselişlerin etkisiyle 8 bin puana yaklaştı. Peki uzmanlar borsadaki yükselişe yönelik ne söyledi? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X