Borsada yükseliş devam eder mi?: Uzmanlar yorumladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada yükseliş devam eder mi?: Uzmanlar yorumladı
Doviz.com
15.08.2023 11:17

Borsa İstanbul, aralıksız yükselişini sekizinci haftaya taşırken; yeni haftanın ilk işlem gününde de rekor serisine devam etti. Endeks ise bu yükselişlerin etkisiyle 8 bin puana yaklaştı. Peki uzmanlar borsadaki yükselişe yönelik ne söyledi? İşte detaylar..

Ekonomim’den Şenay Zeren’e konuşan piyasa uzmanları borsadaki yükseliş ile ilgili şunları kaydetti:

“Kar satışlarının yukarı trendi bozacağını düşünmüyorum”

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Tuncay Turşucu, “Borsa endeksi seçimlerden bugüne yüzde 68 yükseldi. Seçimlerin ardından Türkiye ekonomi yönetiminde oldukça ciddi değişiklikler yaşandı. Rasyonel dönüş olarak ifade edilen bu değişikliklerin borsada satın alındığını gördük. Hisse senetlerindeki mevcut risk iştahının devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu noktada zaman zaman kâr satışları görmemiz mümkün. 8200 seviyesi endekste önemli bir teknik hedef konumunu aldı. Bu seviyelerde kâr satışları yaşanabilir” dedi.

21 Ağustos tarihinde bilançoların sona ermesiyle birlikte kâr satışları için uygun zemin oluşabileceğine de dikkat çeken Turşucu sözlerine şöyle devam etti:

“Kâr satışları gelmesi durumunda 7400 seviyesi destek olarak izlenebilir. Ancak endeksin yukarı trendini bozacak derinlikte kâr satışı beklemiyorum. Borsada ilerleyen süreçte yükseliş potansiyeli devam edecektir. Bu nedenle olası kâr satışları yatırımcılar için yeni fırsatlar sunabilir.”

“Bir kâr realizasyonu, her şeyi daha sağlıklı hale getirecektir”

Ata Portföy Genel Müdür Yardımcısı Batuhan Özşahin ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Ekonomi programındaki rasyonelleşme mesajları ve atılan adımlar piyasaya olan güveni desteklerken, bir yandan da TL mevduat faizlerindeki ciddi düşüş, borsanın karşısında oluşan alternatifi daha geri plana çekti. İkinci çeyrek bilançolarında havacılık, otomotiv  sektörlerinin zaten kuvvetli gelmesi bekleniyordu ama beklenenden de iyi sonuçlarla karşılaştık. Bankacılık ve sigorta sektörü ise, çok daha iyi sonuçlar açıkladı ve bunları sürpriz iki sektör olarak düşünebiliriz. Emtia sektöründe daha zayıf sonuçlar açıkladığını görüyoruz; endeksin ulaştığı 7800 seviyesinden 8000-8200 bandına kadar yükselişin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bir kâr realizasyonu, her şeyi daha sağlıklı hale getirecektir. Burada da geleceğimiz noktanın 7200 puan olabileceğini, onun altındaki önemli desteğin de 6800 olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X