Borsada kayıplar derinleşti: Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada kayıplar derinleşti: Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım
Doviz.com
25.12.2023 14:52

Özgür Demirtaş, BIST 100 endeksinin günün ilk yarısında yüzde 3’ün üzerinde değer kaybetmesinin ardından küçük yatırımların mağduriyetine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 14.43 itibarıyla yüzde 3,04 azalışla 7.327,74 puandan işlem gördü. Toplam işlem hacmi ise 24 milyar lira oldu.

Borsadaki düşüşün ortasında tüm endeksler yatırımcısına kayıp yaşatırken; bankacılık endeksi yüzde 3,64, holding endeksi ise yatırımcısına yüzde 2,59 kayıp yaşattı.

Cuma günü de satış ağırlık bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,67 değer kaybederek 7.557,56 puandan tamamlamıştı.

Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım

Borsada kayıpların derinleşmesinin ardından Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise sosyal medya hesabından borsadaki küçük yatırımların mağduriyetine ilişkin paylaşımda bulundu.

Demirtaş'ın söz konusu paylaşımı şöyle oldu:

"Twitter'da bir sürü borsa hesabı var. Hepsi demiyorum ama bir kısmı, Borsa İstanbul'daki küçük yatırımcıların halini söylediğim zaman, yok en dipte söyledi, yok ters indikatör vs vs diyorlar.

Çıkarları var, kendileri maldalar. Kimse satmasın, malları yükselsin istiyorlar. Bu vicdani açıdan sorunlu bir durum.

Evet borsa bundan sonra yükselebilir de ama kardeşim adı üstünde küçük yatırımcı, panik yapan yatırımcı. Borsa böyle düşünce satan yatırımcı...

8 milyon tane ufacık yatırımcıyı borsaya çektiniz. Aldırdınız sonra panikle aşağıdan sattırdınız. Zarar etti insanlar. Yazık değil mi, günah değil mi? Haksız mıyım, Allah aşkına haksız mıyım?"

İLGİLİ HABER BIST 500'de yer alacak hisseler belirlendi: Borsayı 2024'te neler bekliyor? Borsa İstanbul, BIST 500 Endeksi'nde yer alacak payları açıkladı. Ekonomist Ali Ağaoğlu ise Borsa İstanbul'a dair değerlendirmede bulunarak, 2024 yılı beklentilerini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X