Borsada son iki ayda yatırımcısına en çok kazandıran 4 teknoloji fonu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada son iki ayda yatırımcısına en çok kazandıran 4 teknoloji fonu
Doviz.com
06.03.2024 16:42

Fitch'in Türkiye'ye yönelik değerlendirmesi öncesinde borsada çekimser bir seyir izlenirken teknoloji hisselerinin performansı ise dikkat çekmeye devam ediyor. İşte borsada son iki ayda yatırımcısına en çok kazandıran 4 teknoloji fonu..

BIST 100 endeksi 9000 puanın altında işlem görmeye devam ederken uzmanlar ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici attığı ilave sıkılaşma adımlarının özellikle bankacılık endeksi üzerinde baskı yaratabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABER TCMB'den ilave sıkılaşma adımları geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları kapsamında ihtiyaç kredisi ile ticari kredilerde düzenlemeye gitti.

BIST 100 endeksi ise bu beklentilerin ortasında güne yüzde 0,05 değer kaybederek 8856 puandan başladıktan sonra 8806 - 8908 bantları aralığında hareket etti.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,53 değer kaybıyla 8860 puandan tamamlamıştı.

Borsadaki çekimser seyrin ortasında Fitch Ratings'in cuma günü piyasalar kapandıktan sonra açıklaması beklenilen Türkiye değerlendirme raporu ise yatırımcıların odağında bulunuyor.

İLGİLİ HABER Türkiye'nin kredi notu artar mı? Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirmesinin ardından piyasalar diğer kredi kuruluşlarının not kararını beklemeye başladı.

Borsada, iki ayda yatırımcısına en çok kazandıran 4 teknoloji fonu

Mart ayına kayıpla başlayan Borsa İstanbul, yılın ilk iki ayını ise rekor bir getiriyle tamamlamıştı. 

Borsadaki rekor serisinin ortasında teknoloji endeksi ise yılın ilk iki ayında performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Öte yandan teknoloji hisselerinde yaşanan yükseliş, teknoloji fonlarından da önemli kazançlar elde edilmesini sağladı.

Teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu fonların yıl başına göre performansına bakıldığında en fazla yükseliş yüzde 84,2 ile Ak Portföy Teknoloji Şirketleri Hisse Senedi (TL) Fonu'nda (Hisse Senedi Yoğun Fon) oldu.

İş Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Senedi (TL) Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) ise yatırımcısına yüzde 80,7 kazandırdı.

Bu fonları, yüzde 72,3 ile Yapı Kredi Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon), yüzde 50,9 ile Deniz Portföy Teknoloji Şirketleri Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) takip etti.

İLGİLİ HABER Borsanın 10 yıllık mart performansı: Martta en çok kazandıran şirketler BIST 100 endeksi, son 10 yılın mart ayları içerisinde artış kaydettiği 4 dönemde ortalama yüzde 9,44 değer kazandı. Peki, martta en çok kazandıran şirketler hangileri oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X