Borsada yeni rekor: Endekste takip edilecek kritik seviyeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada yeni rekor: Endekste takip edilecek kritik seviyeler
Doviz.com
09.02.2024 11:08

BIST 100 endeksi, güne rekor seviye olan 8.993,12 puandan başladıktan sonra tarihinde ilk kez 9 bin puanın üzerini test etti. Peki, BIST 100 endeksinde takip edilecek yeni seviyeler neler olacak? İşte detaylar..

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 0,48 değer kazanarak 8.993,12 puana çıktı.

Açılışın ardından alımların arttığı endeks rekorunu ise 9 bin 16 puana taşıdı. 9 bin seviyesinin üzerini test eden endeks, saat 11.00 itibarıyla 8 bin 980  seviyesinden fiyatlanıyor.

Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kazancıyla 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekorunu kırmıştı.

Borsada takip edilecek kritik seviyeler

Ziraat Yatırım tarafından paylaşılan strateji notunda ise dün BIST 100 endeksinde 76 hissenin günü artıda kapattığı belirtildi. İlgili strateji raporunda, haftanın son işlem günü için ise “Endeksin 20 saatlik ortalamasını destek yaparak yükseldiğini izlerken, bu ortalamanın üzerinde kalındıkça yukarı yönlü hareket devam edebilir ki destek olarak 8.905 civarı izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 9.095 hedef bölgesi gündemde kalabilir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Takip edilen gelişmeler

Analistler ayrıca küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan verilerin ülke ekonomisinde güçlü duruşa işaret etmesinin "yumuşak iniş" senaryolarını desteklemesi ve dünya genelinde şirket karlılıklarının beklentileri aşmaya devam etmesiyle risk iştahının güçlü seyrettiğini söyledi.

İLGİLİ HABER Küresel piyasalarda risk iştahı yükseliyor ABD'de açıklanan verilerin "yumuşak iniş" senaryolarını desteklemesiyle küresel piyasalarda risk iştahında güçlenme sürüyor.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan, ilk "Enflasyon Raporu" toplantısını TCMB Başkan Yardımcıları Cevdet Akçay ve Hatice Karahan ile birlikte dün gerçekleştirdi. Karahan, burada yaptığı açıklamada, parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının öngördüklerinden daha güçlü olduğunu ifade etti.

2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinin bir önceki rapordaki haliyle korunduğunu aktaran Karahan, 2024 yıl sonu tahmininin yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmininin ise yüzde 14 olduğunu kaydetti.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı TCMB Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk kez basın karşısına çıkarak yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini açıkladı.

SPK, 9 aylık bilançolar için 15 gün ek süre verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise enflasyon muhasebesi uygulamasına ilişkin yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre Kurul, 9 aylık bilançolarla halka açılacak şirketler için 15 gün ek süre verdiğini duyurdu. Böylelikle ihraç belgeleri ve izahnameler için satış dönemi 1 Mart’a kadar uzatıldı.

Halka açık olmayan şirketlerin halka arz işlemlerinde enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal raporlar da zorunlu hale getirildi.

İLGİLİ HABER Borsada muhasebe zamanı: Enflasyon muhasebesi hangi şirketleri öne çıkaracak? Gelir kaybı endişelerinin artmasından dolayı ertelenmediği takdirde, 2023 yıl sonu itibarıyla mali tablolar enflasyon muhasebesine göre düzenlenecek. Peki bu durumdan faydalanacak ya da zorlanacak hisse senetleri hangileri olacak? İşte detaylar..

SPK son yayımladığı bültende ayrıca Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına da onay verdiğini bildirdi.

İLGİLİ HABER SPK bülteni yayımlandı: Borsaya bir şirket daha katılıyor Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir şirketin daha ilk halka arz başvurusuna onay verdi.
REKLAMI KAPAT X