Borsada yeni rekor: Yükseliş devam eder mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada yeni rekor: Yükseliş devam eder mi?
Doviz.com
12.02.2024 10:59

BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana elde ettiği getiri ile dünyanın önemli endekslerini geride bırakırken, yükselişini yeni haftanın ilk işlem gününde de sürdürdü. Uzmanlar ise endekste yükselişin devam edip etmeyeceğine ilişkin tahminlerini açıkladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,98 yükselerek rekor seviyeden başladı. Buna göre açılışta BIST 100 endeksi 9 bin 134 puana çıktı. Endeks saat 10.50 itibarıyla ise yüzde 1,23 artışla 9 bin 158 puandan fiyatlandı.

Cuma günü de alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,07 değer kazancıyla 9 bin 45 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABER Borsadan kaçış sürüyor: Yatırımcı çıkışına rağmen borsa neden yükseliyor? Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre borsada yatırımcı sayısı 9 Şubat itibarıyla 7 milyon 200 bin 436 kişiye inerek düşüş serisini yedinci haftaya taşıdı. Peki, yatırımcı çıkışına rağmen borsa neden yükseliyor? İşte detaylar..

Borsada yükseliş sürecek mi?

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan ise yeni yılla birlikte Borsa İstanbul'da başlayan yükselişin ardından BIST 100 endeksinde 9 bin puanın üzerinde kapanışlar gelmeye başladığını belirterek, "Endeksteki son yükselişe karşın bunun bir son değil, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcı olabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BIST'in aşırı iskontolu kalmış olması ve özellikle döviz kurlarındaki dengeli seyrin yabancı yatırımcıyı alım yönünde iştahlandırmasının söz konusu yükselişte katkısının yüksek olduğunu aktaran Doğan, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul'un hem tarihsel ortalamalarına hem de emsallerine göre devam eden iskontosunun yıl içinde yeni zirveler getirmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Bu son yükselişle birlikte 8 bin 500 puanı güçlü destek yapan endekste, psikolojik olarak da önemli olacağını öngördüğümüz 10 bin puan seviyesinin ilk hedef olacağı kanaatindeyiz."

İLGİLİ HABER Ocak ayında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? TÜİK verilerine göre ocak ayında aylık ve yıllık bazda en yüksek reel getiri altında oldu.
REKLAMI KAPAT X