Borsada yükseliş sürer mi? HSBC analistleri değerlendirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsada yükseliş sürer mi? HSBC analistleri değerlendirdi
Doviz.com
12.10.2023 10:46

HSBC analistlerinin yayımladıkları son raporda, Borsa İstanbul’da yükselişin daha da ileriye gidebileceği öngörüldü. 

HSBC, seçimlerin ardından yeni ekonomi ekibinin atanmasından bu yana  geleneksel makro politikaya devam eden dönüş ile Türk hisse senedi piyasasında şimdiden keskin bir yükselişe tanık olduklarını, bunun daha da ileriye gideceğini düşündüklerini belirtti.

HSBC tarafından yayımlanan strateji raporunda, Türk hisse senetleri için "endeksin üzerinde getiri" yönünde öngörü devam ettirildi.

İLGİLİ HABER JPMorgan 3 yıl sonra listesine bir Türk şirketi aldı: Borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor? JPMorgan ekonomistleri BİM'i CEEMEA Top 10 listesine ekledi. Böylelikle BIMAS, 3 yıl sonra ilk kez JPMorgan’ın listesine giren bir Türk şirketi olmayı başardı. Peki, borsada yılın kalan kısmında bizi neler bekliyor?

HSBC analistleri ayrıca temel senaryosunun 2024 yılında büyümenin yavaşlaması ile birlikte kademeli olarak ekonomik düzeltmenin sağlanması yönünde olduğunu belirterek, eylül ayında büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 3,0'e çektiğini hatırlattı.

Öte yandan HSBC, makro istikrarın en iyi göstergesi olduğunu düşündüğü cari açığın da önümüzdeki iki yılda daralmasını bekliyor.

İLGİLİ HABER Cari açık ağustosta hız kesti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı.
REKLAMI KAPAT X