Credit Suisse hisseleri tarihinin en düşük seviyesine indi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Credit Suisse hisseleri tarihinin en düşük seviyesine indi
Doviz.com
29.11.2022 14:55

Credit Suisse hisseleri, yatırımcıların bedelli sermaye artışına katılmamasıyla salı günü gerileyerek, tarihinin en düşük seviyesine indi.

Banka bedelli sermaye artırımıyla 166 yıllık tarihinin en büyük likidite krizinden kurtulmaya çalışarak, kendini finanse etmeyi amaçlıyordu.

Ancak yatırımcıların rekor seviyede zarar eden finans kuruluşunun bedelli sermaye artırımına katılmamasıyla, bankanın bu planları ihtimal dışında kaldı.

Credit Suisse yetkilileri, bir grup bankanın aracılık ettiği bedelli sermaye artırımı yoluyla 2,24 milyar İsviçre Frangı toplayacaklarını belirtiyordu. Bunun ardından da Saudi National Bank’ın 1,76 milyar franklık hisseye sahip olduğu kısmın arzının gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Toplam 4 milyar franlık bu yeni finansmanın ise Credit Suisse'i likidite krizinden çıkarması bekleniyordu.

Buna göre, İsviçre'nin en büyük ikinci bankasının hissedarları, 8 Aralık'a kadar sahip oldukları her 7 hisse için her biri 2,52 franktan 2 yeni hisse satın alma hakkına sahip olacaktı.

Yatırımcılar ise, bu bedelli sermaye artışı çağrısına geçen hafta 1,6 milyar frank vergi öncesi zarar edilebileceğini söyleyen yetkililerin ardından pek sıcak bakmadı. Böylelikle, varlıklı müşteriler yüklü miktarda varlıklarını çekmeye başladı. Bu durumun ardından ise, banka yetkilileri şirketin yaşadığı likidite krizinin derinleşmesinden çekinmeye başladı.

S&P Market Intelligence verilerine göre, Bu gelişmelerin ardından Credit Suisse'in tahvil sahipleri için beş yıllık temerrüt swapları salı günü 403 baz puanla yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Credit Suisse hisseleri de %4,15 düşüşle 2,88 franka gerilerken, rüçhan payları İsviçre borsasındaki işlemlerin ikinci gününde %27'ye varan düşüşle 0,105'e kadar geriledi.

REKLAMI KAPAT X