Evergrande, 17 ay aranın ardından borsaya sert düşüşle döndü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Evergrande, 17 ay aranın ardından borsaya sert düşüşle döndü
Doviz.com
28.08.2023 10:41

Büyük bir likidite ve borç sorunu yaşamasının ardından Hong Kong borsasında hisseleri askıya alınan Çinli Evergrande, 17 ay aranın ardından yeniden işlem görmeye başlarken, hisseler %87 gerileyerek şirket değerinin yaklaşık 2,4 milyar dolar düşmesine neden oldu.

Çin gayrimenkul sektöründe 2021 sonundan itibaren birçok müteahhitlik ve inşaat şirketi borçlarını geri ödeyemez duruma geldi. Geri ödemede temerrüte düşen en büyük şirketler arasında Evergrande yer alıyor.

Evergrande ayrıca yaklaşık 32 milyar dolar büyüklüğünde offshore borçlarını yeniden yapılandırma planına onay verilip verilmemesi yönünde Hong Kong mahkemesinin gelecek ay vereceği kararı bekliyor.

Şirketin Hong Kong'da işlem gören hisseleri ise 0,22 Hong Kong dolarına kadar gerilerken, şirketin piyasa değeri son işlem gördüğü zamanki 2,78 milyar dolardan, 369,73 milyon dolara geriledi.

Şirketin hisseleri 21 Mart 2022'den bu yana işlem görmüyordu. Şirketin borsada diğer birimleri Evergrande New Energy Vehicle ve Evergrande Property Services ise 16 ayın ardından geçen ay işlem görmeye başlamıştı.

Üç şirketin de yeniden işlem görmeye başlaması Evergrande Group için önem taşıyor çünkü şirket, borç yeniden yapılandırma planı kapsamında alacaklılarına ödemeleri bu şirketlerin sermayesi ile bağlantılı menkul kıymetlerle yapmak istiyor.

İLGİLİ HABER Çinli emlak devi Evergrande, ABD'de iflas mahkemesine başvurdu Krizin pençesindeki Çinli emlak devi Evergrande, alacaklılarından korunmak için ABD'de iflas mahkemesine başvurdu.
REKLAMI KAPAT X