Fed’in faiz kararı öncesinde Wall Street temkinli bir açılış yaptı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed’in faiz kararı öncesinde Wall Street temkinli bir açılış yaptı
Doviz.com
01.11.2022 17:24

Wall Street endeksleri, kasım ayının ilk gününde Fed'in faiz kararı öncesinde temkinli bir açılış yaptı.

Wall Street endeksleri ekim ayında, Fed'in önümüzdeki dönemlerde para politikasında sıkılaşmasını hafifletebileceği beklentisiyle önemli bir artış kaydetmişti.

Ekim ayında, Dow Jones, 1976 yılının ocak ayından bu yana en büyük aylık yükselişini gerçekleştirerek yaklaşık %14 artarken, S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yaklaşık %8 ve %3,9 değer kazandı.

Beklentilerin üzerinde gelen şirket bilançoları da piyasalardaki yükselişe destek oldu.

Bazı analistler ise yükselişin, Çin'in “Sıfır-Covid” politikasından uzaklaşabileceğine dair beklentilerin oluşmaya başlamasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Vital Knowledge'dan Adam Crisafulli konuyla ilgili, "Wall Street endeksleri, son dönemlerde sosyal medyada yer alan doğrulanmamış bir raporun sonucunda, Çin'in “Sıfır-Covid” politikasını gevşetebileceği beklentisiyle yükseliyor." dedi.

Wall Street endekslerindeki yükselişin devam edip etmeyeceği üzerinde oldukça etkili olması beklenen Fed’in para politikası toplantısının ilk oturumu ise bugün başlayacak.

Yatırımcılar ise, Fed'in yarınki faiz kararından daha çok, Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısını ve faiz artışlarının hızında bir yavaşlama olup olmayacağına dair verebileceği ipuçlarını inceleyecek.

Ayrıca, Fed’in faiz kararının sonucu ne olursa olsun Wall Street, ekim ayında güçlü bir yükseliş gerçekleştirerek, yatırımcıların uzun süredir yaşadığı kayıpları telafi etti.

REKLAMI KAPAT X