Wall Street iki aylık kayıp serisini bozdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
 Wall Street iki aylık kayıp serisini bozdu
Doviz.com
31.10.2022 15:25

Ekim ayının son günü ABD borsa endeksleri vadeli piyasalarda düşerken, Wall Street endeksleri iki aylık bir kayıp serisini bozarak, son yılların en iyi aylık performansını yapmaya hazırlanıyor.

Ekim ayının son işlem gününde S&P 500 vadeli işlemleri %0,5 düşerken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,6 geriledi. Dow Jones vadeli işlemleri ise %0,5 düşüş gösteriyor.

Ancak, Dow Jones ekim ayı içinde %14,4 artış göstererek, 1976'dan bu yana en iyi aylık performansını gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de bu ayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. 

Borsalardaki yükseliş ise, soğuyan verilere ve teknoloji şirketlerinin bazılarının beklentilerin altında açıkladığı üçüncü çeyrek bilançolarına rağmen geldi.

Wall Street'te bilanço dönemi bu hafta da devam ediyor. Yatırımcılar ise; Uber, Pfizer ve Advanced Micro Devices gibi şirketlerin bilançolarını açıklamasını bekliyor.

Yatırımcılar ayrıca, salı günü başlayacak olan Fed’in para piyasası toplantısından çıkacak kararı da merakla bekliyor.

Fed'in çarşamba günü faiz oranlarını tekrar 75 baz puan artırması bekleniyor ancak Wall Street'teki birçok kişi faiz kararından sonra gelebilecek açıklamalarla ilgileniyor.

Goldman Sachs'tan Matt Fleury, cumartesi günü yazdığı bir notta, "Eğer J. Powell gelecek hafta yeşil ışık yakar ve Jackson Hole toplantısında yaptığına benzer bir konuşma yapmazsa, teknik açıdan bu hareketi durduracak çok az şey var.” dedi.

REKLAMI KAPAT X