İGDAŞ halka arzına ilişkin Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
İGDAŞ halka arzına ilişkin Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama
Doviz.com
17.05.2024 13:07

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın İGDAŞ halka arzına ilişkin açıklamasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir bürokratın haddini aşan açıklaması olmuş. Bu konular bürokrat arkadaşlarımızın gündemi değildir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ı halka arz yoluyla özelleştirmeyi planladığı aktarılmıştı.

Buna göre İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Belediye Meclisi'nde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığını söylemişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Vural'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Buna göre İmamoğlu, "Bir kere bir bürokratın haddini aşan bir açıklaması olmuş. İGDAŞ'ın özelleştirilmesiyle ilgili geçmişten gelen bir meclis kararı var. Halka arz, özelleştirme anlamına gelir mi? Tam anlamıyla gelmez. Halka arz mümkün müdür? Mümkündür. Ama bu konular bürokrat arkadaşlarımızın gündemi değildir." dedi.

2027 Avrupa Oyunları imza töreni için Roma’ya giden İmamoğlu, "Bunlar toplumda tartışılır ve o çerçevede ele alınır. Toplumcu ve kamucu anlayışla bunların finansal zeminde halkçı uygulamaları vardır. Geliştirilebilir. Gündemimizde yok mudur? Hayır, vardır. Ama bu konu henüz masamızda bir müzakere sahasına bile oturmuş değildir." şeklinde konuştu.

Vural ise konuyla ilgili paylaşımında, halka arzın özelleştirme yöntemiyle 10 milyar dolara kadar değerleme ile gerçekleştirilebileceğini belirtmişti. İspark, Hamidiye su ve Halk Ekmek'in de potansiyel varlıklar olduğunu da belirten Vural, İGDAŞ'ın ardından sıranın İspark'a gelebileceğini ifade etmişti.

İLGİLİ HABER İBB, İgdaş'ı halka arz etmeye hazırlanıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İgdaş'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını; otopark şirketi İspark’ın, su şirketi Hamidiye’nin ve ucuz ekmek üreticisi Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu belirtti.
İLGİLİ HABER Borsada lira bazlı rekor: Dolar bazında takip edilecek seviyeler BIST 100 endeksi, 7 işlem gününün sonunda lira bazlı gün içi zirvesini yeniledi. Peki, endekste dolar bazlı takip edilecek rakamlar neler? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X