İngiltere'de BMW'ye, bilgi talebine cevap vermemesi nedeniyle ceza kesildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
İngiltere'de BMW'ye, bilgi talebine cevap vermemesi nedeniyle ceza kesildi
Doviz.com
08.12.2022 15:43

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), BMW'ye bilgi talebine cevap vermemesi nedeniyle ceza kesti.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Alman lüks otomobil üreticisi BMW'ye, devam eden bir otomobil endüstrisi soruşturmasıyla ilgili bilgi talebinde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı. Bu sebeple BMW’ye 30.000 pound ve günlük olarak işlemek üzere 15.000 pound daha ceza kesti.

CMA, günlük cezanın BMW talep edilen bilgileri sağlayana ya da dava kapanana kadar birikmeye devam edeceğini söyledi.

CMA, BMW'nin eski veya hurdaya ayrılmış araçların geri dönüşümü ile ilgili rekabete aykırı davranışlar üzerinde bilgi sahibi olabileceğini düşünerek, mart ayında başlattığı soruşturma için bilgi talebinde bulunmuştu.

Avrupa Komisyonu ise eş zamanlı olarak AB'nin kartel kurallarının olası bir ihlaline yönelik bir soruşturma başlatmış ve müfettişler Renault ve Stellantis firmalarında denetlemeler gerçekleştirmişti. Ford'a ise CMA tarafından bir ihtarname gönderilmişti.

CMA ise, BMW’nin mart ayında düzenleyicilerin bilgi taleplerine yanıt vereceğini söylemesine rağmen, yasal talebe uymadığını belirtti.

BMW ise, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, CMA'nın yabancı şirketleri Birleşik Krallık yargı yetkisi dışında tutulan belgeleri hazırlamaya zorlayacak yasal yetkiye sahip olmadığını ve BMW AG'nin soruşturmada AB Komisyonu ile tam bir iş birliği içinde olduğunu söyledi.

Etiketler: BMW ingiltere ceza
REKLAMI KAPAT X