Koton ve Lila Kağıt halka arzlarında talep toplama başladı: Kaç gün sürer, kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Koton ve Lila Kağıt halka arzlarında talep toplama başladı: Kaç gün sürer, kaç lot verir?
Doviz.com
30.04.2024 09:03

SPK tarafından onaylanan 2 şirketin halka arzında talep toplama bugün başladı. İşte halka arz edilecek şirketlere yönelik merak edilenler..

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2024 yılının 21. bülteninde Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzını onaylamasının ardından bu 2 şirketin payları için talep toplama bugün başladı.

Koton Mağazacılık

Koton halka arzında bugün başlayan işlemler, 3 Mayıs saat 17.00'de son bulacak. Şirketin payları 30,50 TL’den halka arz edilecek.

Arzın ardından Koton Mağazacılık, borsada “KOTON” kodu ile işlem görecek. Bireysele ve şirket çalışanlarına eşit dağıtımla halka arz olacak KOTON payları katılım endeksine uygun işlem görecek.

Halka arz büyüklüğü 4.166.300.000 olan şirket, payların işlem görmeye başlamasından itibaren 15 gün boyunca fiyat istikrarı planlamaktadır.

Halka arzda olası katılımcı sayısına göre dağıtılabilecek pay miktarları ise şöyle sıralanmaktadır:

📌 2 Milyon katılıma 57 Lot

📌 2,5 Milyon katılıma 46 Lot

📌 3 Milyon katılıma 38 Lot

📌 3,5 Milyon katılıma 32 Lot

Lila Kağıt

Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. paylarında da talep toplama bugün başlayarak 3 Mayıs tarihinde sona erecek.

Halka arzda borsu kodu “LILAK” olacak payların arz fiyatı ise 37,39 TL olarak belirlendi. Bu kapsamda 120.000.000 lot satışa sunulacak.

Katılım endeksine uygun olan şirketin halka arz büyüklüğü ise 4.486.800.000 TL olacak.

Halka arzda olası katılımcı sayısına göre dağıtılabilecek pay miktarları ise şöyle:

📌 2 Milyon katılıma 42 Lot

📌 2,5 Milyon katılıma 33 Lot

📌 3 Milyon katılıma 28 Lot

📌 3,5 Milyon katılıma 24 Lot

Borsa tarihinde ilk kez 10 bin puanın üzerinde

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi ise haftanın ilk işlem gününde tarihinde ilk kez 10 bin puanın üzerine çıktı. Buna göre endeks gün içi rekor seviyesini 10.082,77 puana taşıdı.

Yurt içinde gözler ise uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporuna çevrildi.

Son olarak Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize etmişti.

İLGİLİ HABER Scope, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize etti.
İLGİLİ HABER Citi’den 6 aylık forwardlar üzerinden “dolar sat-lira al” tavsiyesi Citi stratejistleri, önümüzdeki birkaç ayda Türk varlıklarına sermaye akışı yaşanabileceği gerekçesiyle, 6 aylık *forward işlemleri üzerinden Türk lirasında dolara karşı uzun pozisyon alınmasını önerdi.

 

REKLAMI KAPAT X