Microsoft, LSEG'in yaklaşık %4 hissesini alacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Microsoft, LSEG'in yaklaşık %4 hissesini alacak
Doviz.com
12.12.2022 13:43

ABD'li teknoloji devi Microsoft, Londra borsasını işleten London Stock Exchange Group (LSEG) ile imzaladığı 10 yıllık bir anlaşma karşılığında şirket hisselerinin yüzde 4’ünü alacak.

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSEG) tarafından yapılan açıklamaya göre, Londra borsası için yeni bir veri altyapısı kurulması ve Microsoft Azure, AI ve Microsoft Teams ile analiz ve modelleme çalışmaları yapılmasının da planlandığı belirtildi.

LSEG CEO'su David Schwimmer ise yaptığı açıklamada, "Bu stratejik ortaklık LSEG'in küresel finans piyasalarında lider veri işleyicisi olma yolunda önemli bir kilometre taşıdır ve müşterilerimizin deneyiminde de dönüşüme yol açacaktır." dedi.

Bu anlaşmaya göre Microsoft, Blackstone ve Thomson Reuters Konsorsiyumu'nun hisselerinden yaklaşık %4 pay alırken, LSEG ise 10 yıl boyunca Microsoft’un bulut teknolojisine yönelik en az 2,8 milyar dolarlık harcama yapacak.

LSEG ise bunun uzun vadeli harcama planlarıyla tutarlı olduğunu belirtti. 

Anlaşma kapsamında ayrıca, Microsoft ve LSEG yeni ürünlerin geliştirilmesinde de birlikte çalışacak.

LSEG son olarak, veri ve analiz platformu olan Workspace adlı bir ürün geliştirmişti. İki şirket bu ürünün geliştirilmesi ve Microsoft Teams’e entegre edilmesi için de birlikte çalışacak.

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Satya Nadella ise konuyla ilgili, "Bulut ve yapay zeka alanındaki gelişmeler, finans kuruluşlarının varlık sınıfları arasında araştırma, işlem yapma ve değişen piyasa koşullarına uyum sağlama yöntemlerini temelden dönüştürecektir." dedi.

Londra Menkul Kıymetler Borsası ayrıca, 2019 yılında finansal bilgi teknolojisi hizmeti sunan Refinitiv'i 27 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almayı kabul etmişti.

LSEG'in hisseleri ise bu gelişmelerin ardından pazartesi günü Avrupa'da %4 artış gösterdi.

REKLAMI KAPAT X