SPK, bir şirketin daha ilk halka arzını onayladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
SPK, bir şirketin daha ilk halka arzını onayladı
Doviz.com
05.04.2024 09:05

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir şirketin daha ilk halka arz başvurusuna onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu, 2024 yılının 18. bültenini yayımladı. Buna göre bültende Kurul, Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ halka arzının onaylandığını duyurdu.

SPK haftalık bültenine göre Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ, mevcut ortaklardan Euro Cube Private Limited’in sahip olduğu 6.074.338 TL nominal değerli (B) grubu payların satışını  gerçekleştirecek.  1 TL nominal değerli paylar 135 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. (Diğer halka arzlarla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabilmek için Halka Arz sekmemizi takip edebilirsiniz.)

Kaynak: SPK/Bülten No: 2024-14

Bültendeki diğer detaylar

Rönesans Gayrimenkul Yatırımın pay başına 135 liradan ilk halka arzını onaylayan SPK, Oragon Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Global-İst Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun ve Trive Portföy Yönetimi AŞ Kıymetli Madenler Şemsiye Fonu’nun kuruluşuna izin verilmesi taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

Kurul, FT Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasını kararlaştırdı.

Ak Portföy Yönetimi, Foneria Portföy Yönetimi, Pusula Portföy Yönetimi, Tacirler Portföy Yönetimi ve QNB Finans Portföy Yönetimi ünvanlı fonların katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanması taleplerinin de olumlu karşılanmasına karar veren SPK, İntegral Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin 15 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 35 milyon liraya artırılmasına izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.

İLGİLİ MAKALE Sermaye artırımı nedir? Çeşitleri nelerdir? Sermaye artırımı nedir? Çeşitleri nelerdir?

Suç duyuruları

Kurul, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunan “lamdabrokers” uzantılı internet sitelerinin içerik sağlayıcıları ile kendisinin veya yetkilisi olduğu şirketin banka hesaplarının kullandırılması suretiyle izinsiz sermaye piyasası faaliyeti suçuna iştirak eden 3 gerçek kişi hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaretin 30 Eylül 2023 tarihli 9 aylık bilançosunda gerekli düzeltmelerin yapılarak Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar Standardının 75 ve 78'inci paragraflarına uygun olarak tekrar Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmesine ve Şirketin 31 Aralık 2023 tarihli yıllık finansal tablosunu da TMS 38 Standardının 75 ve 78'inci paragraflarına uygun olarak hazırlaması ile dipnotlarda konuya ilişkin açıklama yapması gerektiği hususlarında bilgilendirilmesine karar verildi.

Kurul, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 29 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

İLGİLİ HABER Nisan ayında temettü dağıtacak 15 şirket ve temettü miktarları Borsada yaşanan yükselişin ortasında bazı yatırımcılar kısa vadeli hareketlerden arındırılmış şekilde temettü yatırımına devam ediyor. İşte temettü yatırımcıları için derlenen nisan ayı temettü takvimi..
REKLAMI KAPAT X