Toyota, Türkiye'de üretimini geçici olarak durduruyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Toyota, Türkiye'de üretimini geçici olarak durduruyor
Doviz.com
28.01.2023 11:33

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, yaşanan yarı iletken parça problemi nedeniyle üretime bir süre ara vereceğini açıkladı. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, üretimi geçici olarak durduracaklarını açıkladı. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada aranın sebebinin yarı iletken parça problemi olduğu belirtildi.

Buna göre, Toyota'nın Sakarya'da bulunan fabrikası, önümüzdeki hafta itibarıyla çalışmayı durduracak ve 14 gün boyunca üretimin yapılmayacağı fabrikada bakım ve onarım çalışmaları yapılacak. 

Açıklanan resmi verilere göre, 2021'de toplamda 230 bin araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bu araçların 188 binlik kısmını ihraç etmişti.

Yine açıklanan resmi verilere göre, 2021'de 3 milyonuncu aracını üretmiş olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3,6 milyar dolar tutarındaki ihracat geliri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) tarafından "Türkiye’nin 2. Büyük İhracatçısı" olarak ödüllendirilmişti.

Geçtiğimiz yıl otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi ve ardından gelen tedarik sorunlarının yeni yılda da sürmesi ise Toyota'nın stratejik bir karar almasına sebep oldu.

Öte yandan, Toyota'nın Çekya fabrikasında da üretim şubat ayı boyunca duracak.

Fabrikada, Toyota’nın B segmentte yer alan hatchback modeli Yaris ve Aygo X adlı mini crossover modeli üretiliyordu.

Otomobil üreticisi Toyota ayrıca hafta içinde yaptığı açıklamada, 66 yaşındaki Toyota CEO'su Akio Toyoda'nın 1 Nisan'da görevinden ayrılacağını duyurmuştu. 

Analistler, şirketin yakında küresel çapta da bu bayrak değişimi sebebiyle daha fazla stratejik karar alabileceğini belirtiyor. 

 

REKLAMI KAPAT X