Trump'ın başkanlığa aday olacağını açıklamasıyla bazı şirket hisseleri hızla yükseldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Trump'ın başkanlığa aday olacağını açıklamasıyla bazı şirket hisseleri hızla yükseldi
Doviz.com
16.11.2022 15:19

Eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkili şirket hisseleri, Trump'ın 2024'te yeniden başkanlığa aday olacağını açıklamasının ardından çarşamba günü sert bir şekilde yükseldi.

Potansiyel Cumhuriyetçi rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Trump, ara seçimlerin partisinin Kongre'de umduğu kadar sandalye kazanamadığını öğrenmesinin ardından açıklama yaptı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'te yeniden başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Açıklamanın ardından, Trump'ın sosyal medya girişimi Truth Social'ı satın almayı planlayan açık çek şirketi Digital World Acquisition Corp'un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %3,07 artış gösterdi. DWAC aynı zamanda küçük yatırımcı odaklı sosyal medya formlarında da trend oldu.

OANDA'da kıdemli piyasa analisti olan Craig Erlam konuyla ilgili, "Twitter'ın artık onun (Trump’ın) görüşlerini yaymak için kullandığı bir platform olmamasıyla birlikte, Truth Social için çok fazla tanıtım yapılacaktır." dedi.

Erlam ayrıca, "Aslında, Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri Trump'a veya ilişkili olduğu çeşitli projelere bağlı olan herhangi bir şirket, muhtemelen çok daha fazla tanıtım çekecektir. Bu da, çoğu durumda hisse senedi fiyatları için kötü bir gelişme değildir." dedi.

Trump'ın 2020 başkanlık seçim kampanyası döneminde bir telefon uygulaması geliştirmesi için anlaşılan yazılım geliştiricisi Phunware Inc ise, Trump’ın başkanlığa aday olduğunu açıklamasıyla %10,64 artış gösterdi.

Muhafazakârlar arasında popüler olan Kanadalı video platformu Rumble Inc, vadeli işlemlerde %1,58 değer kazandı. Trump’ın Truth Social girişimi, ağustos ayında Rumble'ın reklam platformuna ilk yayıncı olarak katılacağını duyurmuştu.

Sosyal medya sitelerinde eski başkanla ilişkilendirilen yapay zeka çözümleri şirketi Remark Holdings Inc ise, %4,99 değer kazandı.

REKLAMI KAPAT X