Türkiye’de en çok kazandıran 3 teknoloji hissesi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türkiye’de en çok kazandıran 3 teknoloji hissesi
Doviz.com
28.02.2024 14:00

Küresel çapta teknoloji hisseleri yükselişiyle dikkatleri üzerine çekerken, BIST Teknoloji endeksi de dünyanın önde gelen endekslerini geride bıraktı. Peki, Türkiye’de en çok kazandıran 3 teknoloji şirketi hangileri oldu? İşte detaylar..

BIST 100 endeksi yılbaşından bu yana elde ettiği getiri ile diğer dünya endekslerini geride bırakırken BIST Teknoloji endeksi de içerisinde barındırdığı şirketlerin performansıyla tarihi seviyesine ulaştı.

Buna göre yılbaşından bu yana kazançlarını sürdüren BIST Teknoloji endeksi 17.031,65 puanla tarihi zirvesini yeniledi. Endeks bu seviyenin ardından ise bir miktar gerileyerek bugün saat 13.00 itibarıyla 16.584 puandan fiyatlandı.

Bu dönemde, Teknoloji endeksindeki şirketler arasında yatırımcısını ise en fazla Fonet Bilgi Teknolojileri, Kafein Yazılım ve Reeder sevindirdi.

Yılbaşına göre performanslara bakıldığında BIST Teknoloji şirketleri, getiri olarak New York borsasındaki önde gelen teknoloji şirketlerini de geride bıraktı.

Uzmanlardan Muhteşem Yedili’ye karşı uyarı

Dünya genelinde merkez bankalarının ne zaman faiz indirimine başlayacağına yönelik belirsizliğin devam etmesine karşın geçen hafta Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın bilançosunu açıklamasıyla başlayan risk iştahındaki artış ise sürüyor.

Bu artıştan en büyük faydayı ise ABD’nin Muhteşem Yedili olarak bilinen teknoloji şirketleri görüyor.

Ancak, Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta Platforms ve Tesla’dan oluşan Muhteşem Yedili hisselerinde yaşanan ralli sonrasında uzmanlar da bazı uyarılarda bulunuyor.

Buna göre yaklaşık 2,5 trilyon doları yöneten Capital Groups, ABD teknoloji hisselerinde “ılımlı bir balon oluşmaya başladığını” öngördü.

Fonun Hisse Yatırımları Direktörü Andy Budden ise son dönemde yüksek performans gösteren bu hisselerdeki pozisyonlarını azalttıklarını belirterek, “Çok önemli gelişmelerin yaşandığı diğer sektörlere baktığınızda hem ABD hem de ABD dışında aktif yatırımcılar için bu sektörlerdeki değerlemelerin daha çekici olduğunu görebilirsiniz” diye konuştu.

Aralarında Michael Hartnett’in de olduğu Bank of America stratejistleri ise şubat ayı ortasında teknoloji hisselerinin seyri ile geçmiş balonlar arasında bazı benzerliklerin bulunduğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABER Bill Gates'in portföyünde bulunan 10 hisse senedi Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in Bill ve Melinda Gates Vakfı bünyesinde 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunuyor. Peki, bu portföyün içerisindeki en yüksek paya sahip hisseler neler? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X