Vakıfbank iştiraki halka arza hazırlanıyor: Halka arz için onay bekleyen şirketlerin listesi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Vakıfbank iştiraki halka arza hazırlanıyor: Halka arz için onay bekleyen şirketlerin listesi
Doviz.com
10.11.2023 15:51

VakıfBank'ın iştiraki olan Vakıf Faktoring paylarının halka arz edilmesi ve bu çerçevede gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda şirketin yakın zamanda başvurusunu tamamlaması bekleniyor. Peki, başvurusunu yapıp halka arz için onay bekleyen hangi şirketler bulunuyor? İşte detaylar..

VakıfBank’tan yapılan açıklamada halka arz hazırlığına ilişkin bilgi verildi. Buna göre konuyla ilgili yapılan KAP açıklaması şöyle oldu:

"Bankamız Yönetim Kurulu'nun 09.11.2023 tarihli toplantısında, bağlı ortaklığımız Vakıf Faktoring A.Ş. paylarının bir kısmının halka arzı ile ilgili gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Söz konusu halka arz süreci kapsamında; Vakıf Faktoring A.Ş. esas sözleşmesinin tadil edilerek sermaye piyasası mevzuatına uygun hale getirilmesi ile kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve gerekli diğer işlemlerin yapılabilmesi amacıyla Vakıf Faktoring A.Ş. tarafından 09.11.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur."

Halka arz için onay bekleyen şirketler

Borsada bu yıl halka arz olan şirketlerin tamamı yatırımcısına kazanç sağlarken, yeni şirketlerin getirisi ise endeksin yaklaşık iki katına ulaştı.

Öte yandan bu yıl 43 şirketin halka arzına gelen 496 milyar liralık talep sonrasında 61,6 milyar lira büyüklüğünde halka arz gerçekleştirildi.

Yatırımcıların ilgisinin ne denli yüksek olduğunu gösteren bu veriler ışığında borsadaki halka arz furyasına katılmaya çalışan şirketlerin sayısı da gün geçtikçe artış gösterdi.

Buna göre SPK başvurusunu tamamlayıp halka arz edilmeyi hedefleyen şirketlerden bazıları şöyle sıralandı:

Borsa İstanbul’da halka arz furyasına katılım gün geçtikçe artış gösterirken; uzmanlar ise 2010-2014 yılları arasındaki benzer sürece dikkat çekerek, o dönem halka açılan 117 şirketin 17’sinin iflas ettiğini ve yatırımcıların bu sebeple hisse seçiminde dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

İLGİLİ HABER Son 10 yılda halka arz edilen şirketlerin performansı ne durumda? Borsa İstanbul’da halka arz furyası gün geçtikçe artış gösterirken; uzmanlar, 2010-2014 arasındaki benzer sürece dikkat çekerek o dönem halka açılan 117 şirketin 17’sinin iflas ettiğini belirtti.
REKLAMI KAPAT X