Volkswagen: PowerCo için halka arz planları değişmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Volkswagen: PowerCo için halka arz planları değişmedi
Doviz.com
30.01.2024 15:57

Bloomberg'in Volkswagen batarya biriminin halka arzdan vazgeçtiğine dair haberinin ardından şirketten açıklama geldi. Buna göre şirket yetkilileri hala yatırımcılardan gördükleri ilginin yüksek olduğunu belirterek, planlarına sadık kalacaklarını söyledi.

Volkswagen, Bloomberg'in planlarını ertelediğini bildirmesinin ardından, batarya birimi PowerCo'nun stratejik planına sadık kalacağını söyledi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yatırımcılardan gördüğümüz ilgi yüksek olmaya devam ediyor" denildi.

Bugün Bloomberg, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberinde, şirketin artık bir hisse satışına ya da bu yıl içindeki potansiyel bir halka arza öncelik vermeyeceğini öne sürmüştü. Ancak Volkswagen, halka arza hala hazırlandıklarını belirterek, halka arzın gelecekte somut bir seçenek olmaya devam edeceğini açıkladı.

Net bir takvim sunulmadı

Morningstar’da yer alan bilgiye göre PowerCo'dan bir sözcü de planların değiştiğini yalanladı. Volkswagen Finans Direktörü Arno Antlitz ise ilk olarak Eylül 2022'de PowerCo'nun Porsche arzından sonra Volkswagen Grubunun bölünecek bir diğer birimi olabileceğini, önce stratejik yatırımcılarla bağlantı kurabileceğini ve ardından potansiyel olarak borsaya kote edilebileceğini aktarmış ancak bir zaman çizelgesi sunmamıştı.

İLGİLİ HABER Bloomberg: Volkswagen halka arz planından vazgeçti Alman otomobil üreticisinin büyük ölçekli batarya üretimi konusundaki şüpheleri nedeniyle pil şirketi PowerCo'nun halka arzından vazgeçtiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X