Yatırımcılar, Apple'ın yeni fiyatlarını beğenmedi: Şirket hisseleri %2'ye yakın geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Yatırımcılar, Apple'ın yeni fiyatlarını beğenmedi: Şirket hisseleri %2'ye yakın geriledi
Doviz.com
13.09.2023 09:47

Apple, yatırımcıların beklediği fiyat artışını sadece en üst iPhone modelinde yaptı. Bu gelişme ise yatırımcıların beklentilerini boşa çıkararak, hisselerde gerilemeye yol açtı.

Apple, dört yeni iPhone modelini tanıtırken analistler ise yavaşlayan küresel akıllı telefon pazarı gölgesinde yapılması beklenen fiyat artışını yetersiz buldu.

Kamera güncellemeleri, materyal değişimi ve USB-C portu dışında geçtiğimiz seneki iPhone modellerine göre büyük bir sıçrama gözlenmeyen yeni seride giriş seviyesi iPhone’un ABD fiyatı 799 dolarda tutuldu. Sadece serinin en üst modeli iPhone Pro Max’in fiyatı 100 dolar artırılarak 1.199 dolara çıkarıldı.

İLGİLİ HABER Apple, iPhone 15'i tanıttı: Apple ürünlerinin Türkiye fiyatı belli oldu Apple, iPhone 15'i de tanıttığı lansmanını gerçekleştirdi. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın fiyatı ve satışa çıkacağı tarihin de belli olduğu lansmandan öne çıkanları ise sizin için derledik.

Evercore ISI Analisti Amit Daryanani ise konuyla ilgili açıklamasında, bazı yatırımcıların Apple’dan daha geniş çaplı bir fiyat artışı beklediğini, bu yüzden lansmana pozitif tepki vermediğini belirtti.

Bloomberg analistlerine göre bu ılımlı fiyat artışı ise orta tek haneli büyüyen Apple’ın satış gelirlerini ancak yüksek tek haneli seviyelere taşıyabilir.

Analistler Anurag Rana ve Andrew Girard’a göre ise Çin talebi bu senaryonun gerçekleşmesi üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor.

Apple’ın lansmanda sürpriz bir teknoloji açıklamaması ve fiyat artışlarını sınırlı tutması üzerine hisseler ise yüzde 1,7 gerileme gösterdi. Buna göre NASDAQ borsasında 190 dolar seviyesine kadar çıkan hisseler, lansmanın ardından 176 dolar seviyesine geriledi.

REKLAMI KAPAT X