Avrupalı varlık yöneticisi Amundi’den TL'ye yönelik ilk adım

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupalı varlık yöneticisi Amundi’den TL'ye yönelik ilk adım
Doviz.com
28.11.2023 16:11

Amundi, mayısta yapılan seçimlerden bu yana ekonomi kurmaylarının ortodoks para politikasına dönmeye başladığını belirterek, Türk lirasına yönelmeye başladıklarını duyurdu.

Paris merkezli 2 trilyon dolar değerinde varlık yöneten Amundi, TL'deki değer kaybının devam etme ihtimalini göz önüne alarak portföyündeki TL miktarının artışını sınırlı tutsa da, TL'nin çok daha fazla değer kaybedeceğine yönelik görüşünden vazgeçtiğini açıkladı.

Amundi'den Sergei Strigo ise Reuters'a yaptığı açıklamada, TL'ye yönelik olumsuz beklentilerini iyileştirme sürecine atıfta bulunarak, "Birkaç hafta önce az miktarda TL'yi portföye dahil etmeye başladık" dedi.

Strigo, geçen hafta politika faizinin %40'a yükseltilmesinin "çok olumlu" olduğunu ve bunun enflasyonla mücadelede ciddiyetin göstergesi olduğunu da belirterek, "Henüz dağılımda TL'nin payını (belirgin) artırmaya hazır değiliz fakat kesinlikle bunu değerlendireceğiz" dedi.

İLGİLİ HABER TL tahvillere ilgi arttı: Kurda sert yükseliş beklentisi azaldı Deutsche Bank'ın TL tahvillerin 2024'ün en iyi yatırımı olacağı yönündeki notunun ardından BNP Paribas da uzun vadeli TL tahvillerin cazibesinin arttığını belirtti. Türk tahvillerine yönelik iyimser tahminler ise kurda sert yükseliş beklentilerinin azalmasına yol açtı.
REKLAMI KAPAT X