Bank of America stratejistlerinden Türkiye için yeni uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bank of America stratejistlerinden Türkiye için yeni uyarı
Doviz.com
28.06.2024 14:18

Bank of America (BofA) stratejistleri, paylaştıkları son notta, kalabalıklaşan carry pozisyonlarının ardından pozisyonların azalması olasılığının Türk lirası uzun işlemlerinde risk oluşturduğunu söyledi.

BofA stratejistlerine göre Türk lirası forward, tahvil ve hisse senetlerindeki pozisyonlar kalabalıklaşıyor ve pozisyonların azaltılması durumu lira uzun işlemler için bir risk oluşturuyor.

Aralarında Mikhail Liluashvili’nin de olduğu stratejistler yayımladıkları notta, “Forward pozisyonlarının 20 milyar doları aşmış olabileceğini hesaplıyoruz. Sonuç olarak pozisyonların azalması durumu, Türk lirasında uzun pozisyon işlemleri için bir risk teşkil ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Çek korunası karşısındaki alım tavsiyesi kapatıldı

Stratejistler ayrıca Çek korunası karşısında Türk lirası alım işlem tavsiyesini hedefe ulaşıldığı için kapattı.

BofA, mayıs ayında 3 aylık forward yoluyla Çek korunası karşısında Türk lirası alım önermişti.

İLGİLİ HABER Çekya’dan sürpriz faiz kararı Çekya Merkez Bankası, 25 baz puanlık indirim beklentilerine karşı politika faizini 50 baz puan indirdiğini duyurdu.
İLGİLİ ANALİZ Carry trade gün geçtikçe popülerlik kazanıyor Dövizin yatay seyrettiği ve yüksek mevduat faizinin görüldüğü mevcut ekonomik koşullarda yatırımcılar carry trade işlemlerine ağırlık vermeye başladı. Peki, carry trade nedir? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X