Çin'in döviz kuruna yönelik mücadelesi sürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin'in döviz kuruna yönelik mücadelesi sürüyor
Doviz.com
14.09.2023 11:02

Çin Merkez Bankası bazı büyük bankalardan döviz pozisyonlarını kapatmamalarını, açık pozisyonlarını ise bir süre daha devam ettirmelerini istedi.

Çin Merkez Bankası'nın ülkenin en büyük bankalarından piyasadaki döviz pozisyonlarını hemen sıfırlamaktan kaçınmalarını ve yuan üzerindeki aşağı yönlü baskıyı hafifletmek için bir süre daha açık pozisyon taşımalarını istediği öne sürüldü.

Kaynaklar, bu gayri resmi "pencere yönlendirmesi" kapsamında, bankalardan müşterilerine yaptıkları ABD doları satışlarının ardından, spot döviz pozisyonları belirli bir seviyeye ulaşana kadar bankalar arası döviz piyasalarındaki pozisyonlarını sıfırlamamalarının istendiğini ifade etti.

Bu hamle ise şirketler tarafından yapılan yoğun dolar alımlarının bir kısmının bankalar tarafından absorbe edileceği ve bir süre daha bankaların defterlerinde kalacağı, dolayısıyla da düşen yuan üzerindeki aşağı yönlü baskının kısmen azalacağı anlamına geliyor.

Kaynaklar, direktifin Çin Merkez Bankası'nın bu hafta başında birkaç ticari bankayla yaptığı bir toplantıdan geldiğini de ifade etti.

Dolar ise Çin yuanı karşısında bu yıl %5'in üzerinde değer kazandı.

İLGİLİ HABER Japonya ve Çin’de para piyasası hareketlendi: Kura müdahale geldi Asya para birimlerinin son ayların dip seviyelerine inmesi sonrası, Japonya ve Çin'den kura müdahale geldi.
REKLAMI KAPAT X