Dolar endeksi piyasalarda artan belirsizlikler sonrasında dengelendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksi piyasalarda artan belirsizlikler sonrasında dengelendi
Doviz.com
08.12.2022 12:41

Dolar endeksi, küresel ekonomik görünüme ilişkin piyasalarda artan belirsizlikler sonrasında son dönemde yaşadığı değer kayıplarını durdurarak dengelendi.

Dolar/TL, yatay hareketlerine devam ederek 18,6445 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, bugün saat 12:30 itibarıyla 1,0507 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,11 artışla 105,2638 seviyesinden işlem görüyor.

Yatırımcılar Fed'in yakın zamanda sıkılaştırma hızını yavaşlatacağını beklerken, son dönemde ABD’den gelen iyimser veriler, politika görünümüne ilişkin belirsizliği artırdı.

Piyasalar, politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 14 Aralık'ta faizleri 50 puan artırma olasılığını %91 olarak fiyatlarken, 75 baz puanlık bir artış olasılığını ise %9 olarak fiyatlıyor.

Faizlerin ise mayıs ayında %5 seviyesine yaklaşarak zirve yapması bekleniyor.

ABD'den ayrıca, faiz kararından bir gün önce son tüketici enflasyonu verileri gelecek. 

Commonwealth Bank of Australia stratejisti Carol Kong, "Enflasyon görünümüne ilişkin belirsizlik, FOMC'nin politikayı daha uzun süre kısıtlayıcı bir seviyede tutma ve bunun sonucunda ekonomiyi daha derin bir resesyona sürükleme riskinin yüksek olduğunu gösteriyor." dedi.

Kong ayrıca, "FOMC önümüzdeki hafta faiz artırım hızını 50 baz puana düşürebilir, ancak enflasyon istikrarlı bir şekilde yavaşlamadığı sürece FOMC politikasına yönelik yukarı yönlü riskler devam ediyor." ifadesini kullandı.

OANDA analisti Edward Moya ise, "Bence doların birincil katalizörü Fed'in ne yapacağı olmaya devam edecek." dedi.

ING analistleri ise, yayınladıkları bir notta, "Son altı hafta boyunca risk varlıklarında yaşanan pozisyon alma odaklı rallinin ardından, finansal piyasalar küresel yavaşlamasının ön planda olduğu makro odaklı bir ortama geri dönülüyor gibi görünüyor." dedi.

Yatırımcılar ise, dolar endeksinin kısa vadeli seyri için cuma günü açıklanacak ABD ÜFE verisine odaklandı.

REKLAMI KAPAT X