Dolar endeksi zayıflarken, dolar/TL 18,90'a ulaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksi zayıflarken, dolar/TL 18,90'a ulaştı
Doviz.com
03.03.2023 12:53

Dolar endeksi Fed'in gelecekteki sıkılaştırma yolunun kapsamına ilişkin belirsizlik nedeniyle haftalık kayıp yaşamaya doğru ilerlerken, dolar/TL ılımlı yükselişini sürdürerek 18,90 seviyesine ulaştı.

Dolar/TL, bugün saat 12:45 itibarıyla %0,03 artışla 18,8972 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,19 artışla 1,0619 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar%0,41 artışla 1,1996 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,26 düşüşle 104,6759 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi böylelikle hafta genelinde %0,4 değer kaybederek, ocak ayından bu yana ilk kez kayıp yaşamaya hazırlanıyor.

Dolar endeksindeki bu gerilemede ise özellikle Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in ılımlı parasal sıkılaştırma yoluna sadık kalınabileceği yönündeki önerisi etkili oldu.

Buna göre Bostic, Fed için uygun hareket tarzının "yavaş ve istikrarlı" olabileceğini, faiz artışlarının etkisinin ise ilkbaharda hissedilmeye başlayabileceğini belirtti.

Enflasyonun yüksek seviyelerde sabit kaldığına işaret eden bir dizi güçlü ekonomik veri ise yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapmasını fiyatlamasına neden oldu.

Avrupa tarafında ise enflasyonun bu hafta Euro Bölgesi'nde beklenenden daha yüksek gelmesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın mart ortası için halihazırda sinyalini verdiği 50 baz puana ek olarak daha fazla faiz artırımı yapabileceğine işaret etti.

ECB Başkanı Christine Lagarde perşembe günü yaptığı açıklamada, politika yapıcıların enflasyonu mevcut %8'in üzerindeki seviyeden %2 hedefine dönmesi için faiz artışlarının planlananın üzerine çıkabileceğini söyledi.

Morgan Stanley ise bölgenin yüksek enflasyon rakamlarını gerekçe göstererek cuma günü erken saatlerde ECB'nin nihai faiz oranı tahminini %3,25'ten %4'e yükseltti. 

REKLAMI KAPAT X