Dolar Fed yetkililerinin şahin yorumlarına rağmen yatay seyrediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar Fed yetkililerinin şahin yorumlarına rağmen yatay seyrediyor
Doviz.com
18.11.2022 11:10

Fed'den gelen şahin mesajların daha fazla faiz artışına gidilebileceği yönündeki ihtimalleri artırmasına rağmen, dolar endeksi haftayı yatay hareketlerle kapatmaya hazırlanıyor.

Dolar endeksi, bugün saat 11:00 itibarıyla %0,16 düşüşle 106,4728 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, dolar endeksindeki düşüşe rağmen %0,12 artışla 18,6209 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar ise, yatay hareketlerle 1,0379 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, Fed'den gelen şahin sinyallerin piyasalarda daha fazla faiz artırım beklentisi oluşturmasıyla, hafta içi yaşadığı kayıpların ardından dengelendi.

Bullard, yakın zamana kadar en güvercin yetkililerden biri olan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'nin, %5'in üzerinde bir faiz oranına işaret eden yorumlarından bir gün sonra konuştu.

Louis Fed Başkanı James Bullard perşembe günü yaptığı açıklamada, güvercin bir para politikası varsayımı altında bile Fed'in hala faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bullard konuyla ilgili, “Enflasyonu yeterince engelleyebilmek için faiz oranlarının mevcut %4 seviyesinden en az %5 seviyesine yükseltilmesi gerekiyor.” dedi.

Bullard ayrıca, bir dizi agresif faiz artışından sonra şu anda %3,75-%4,00 aralığında seyreden faiz oranlarının, daha katı varsayımlarda %7 seviyesinin üzerine çıkabileceğini gösteren bir grafik sundu.

City Index analisti Joe Perry ise, Fed Başkanı Jerome Powell'ın artış hızından ziyade nihai orana odaklandığına işaret etti.

Piyasaların Fed’in faiz artışlarında yavaşlaması beklentisi oluşturan ABD enflasyon verileriyle ilgili de konuşan Bullard, “Bu durum, önümüzdeki ay kolayca değişebilir.” dedi.

Bullard'ın yorumları geç saatlerde dolar endeksinin ve ABD Hazine getirilerinin yükselmesini sağladı. Ancak piyasaların hala Fed'in aralık ayındaki para politikası toplantısında 50 baz puanlık (nispeten daha küçük) bir artış yapacağını fiyatlaması, dolar endeksinde az da olsa değer kayıplarının devam etmesine sebep oldu.

REKLAMI KAPAT X