Dolar, seçim sonuçlarına nasıl tepki verdi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar, seçim sonuçlarına nasıl tepki verdi?
Doviz.com
01.04.2024 00:23

Yerel seçimler öncesinde belirsizliğin artmasıyla vatandaşların talebinin de yükseldiği dolarda gözler, seçim sonrası ilk rakamlara çevrilmişti. İşte Dolar/TL’de sığ piyasadaki ilk fiyatlamalar..

Türkiye 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinin sonuçlarına kilitlenirken; sandıkların yüzde 80’den fazlası açıldı. Açılan sandıkların ardından tüm dikkatler ise seçim sonrası dolar/TL'de gerçekleşecek ilk işlemlere çevrildi.

Buna göre cuma gününü son işlemlerde 32,3984 TL'den kapatan dolar kuru, Türkiye piyasaları kapalıyken uluslararası piyasalarda saat 00.00 itibarıyla yüzde 0,12 artışla 32,4364 liradan hareket etti.

Piyasa seçim sonucunu nasıl fiyatlar?

Yabancı bankaların seçim öncesindeki raporlarının satır aralarında, belirsizlik durumunun giderilmesiyle seçimlerin ardından TL'de pozitif bir beklenti içerisinde olunduğu bildirilmişti.

Goldman Sachs Group analistleri, bu ay döviz talebinin canlanması nedeniyle lira üzerindeki baskının arttığı bir ortamda seçim gündeminin bitmiş olmasının Türk lirası üzerinde olumlu bir etki yaratacağını belirtiyordu. Aralarında Kevin Daly’nin de bulunduğu analistler, “İstanbul veya diğer büyük şehirlerde sonuçlara itiraz edilmemesi durumunda seçimlerin Türk lirası için olumlu olmasını bekliyoruz” diyordu.

Öte yandan Goldman analistleri, seçim sonuçlarının mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olacağını düşünmemiş, seçimden sonra rezervler ve lira üzerindeki baskının azalmasını beklediklerini aktarmıştı.

İLGİLİ HABER Goldman Sachs yorumladı: Yerel seçimler TL'yi nasıl etkileyecek? ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, sonuçlar konusunda bir belirsizlik olmadığı sürece pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde pozitif bir etki yaratacağını öngördü.

1 Nisan tarihinin Avrupa, Hong Kong ve Yeni Zelanda’da Paskalya tatili olması sebebiyle piyasadaki oynaklığın ise düşük kalması bekleniyor.

Etiketler: yerel seçim dolar/TL
REKLAMI KAPAT X