Dolar/TL 23,60'ı aştı: Döviz kurlarında haftanın ilk rakamları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL 23,60'ı aştı: Döviz kurlarında haftanın ilk rakamları
Doviz.com
12.06.2023 09:05

İstanbul serbest piyasada dolar 23,60 liradan, euro 25,38 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 23,60 liradan alınan dolar 23,61 liradan satılıyor. 25,36 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 25,38 lira olarak belirlendi.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde doların satış fiyatı 23,3834 lira, euronun satış fiyatı ise 25,1530 lira olmuştu.

Kapalıçarşı'da ise cumartesi günkü fiyatlamalara göre doların alışı 23,42, satışı ise 23,44 olarak belirlenirken; euronun alışı 25,15, satışı ise 25,20 oldu.

Kaynak: Doviz.com - Kapalıçarşı Döviz Kurları

Not: Kapalıçarşı kurları öğleden sonra güncellenmektedir.

Hafize Gaye Erkan’ın ataması tamamlandı

Uluslararası finans çevrelerinin "piyasa dostu" olarak tanımladığı Mehmet Şimşek'in kabineye Hazine ve Maliye Bakanı olarak dahil olmasının ardından TCMB'nin ilk kadın başkanı olan Gaye Erkan'ın ataması da tamamlandı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası'nda yeni dönem: Gaye Erkan görevini devraldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine atanan Hafize Gaye Erkan, düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Şahap Kavcıoğlu’ndan devraldı.

TL'de serbestliğe geçiş

Son beş yıldaki dördüncü başkan olan Erkan'ın uygulayacağı politikalar ise finans piyasaları tarafından yakından takip edilecek. Ancak piyasalar Erkan'ı, TCMB'yi "rasyonel" politikalara yeniden döndürecek isim olarak görüyor.

Bakan Şimşek de bu haftaki mesajlarında ilk önceliğinin "ekibi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamak" olduğunu söylemişti.

İLGİLİ HABER Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ilk mesaj Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevi törenle Nureddin Nebati'den devralırken, ekonomide rasyonel zemine dönme ve makro finansal istikrar vurgusu yaparak, “Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacak” dedi.

Uzmanlar da döviz kurlarında kamunun yön belirleyici olduğu bir yapıdan daha serbest bir yapıya geçiş yaşandığına dikkat çekiyor.

Buna göre piyasalarda, 22 Haziran'daki faiz kararı öncesi düzenleme kurumlarındaki, Türkiye Varlık Fonu ve kamu bankaları yönetimlerindeki olası değişiklikleri izlemeye devam ediyor.

REKLAMI KAPAT X