Dolardaki değer kaybı derinleşti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolardaki değer kaybı derinleşti
Doviz.com
15.11.2022 10:47

Fed'in faiz artırım hızının yavaşlayacağı beklentilerinin artmasıyla, dolar endeksinde değer kaybı derinleşti.

Dolar endeksi, ağustos ortasından bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra, 106,3179 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, dolar endeksindeki değer kaybına rağmen, bugün saat 10:45 itibarıyla 18,6076 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, parite değerinin üzerinde kalıcılaşarak, %0,57 artışla 1,0386 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, ABD'de enflasyon rakamlarının ekim ayında beklenenden daha az arttığının görülmesinin ardından, geçen hafta %4 düşerek Mart 2020'den bu yana en büyük haftalık kaybını yaşamıştı.

Haftanın ilk işlem gününe Fed Guvernörü Christopher Waller’ın şahin söylemlerinin desteğiyle başlayan dolar endeksi, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard'ın pazartesi günü yaptığı konuşmanın ardından bir miktar daha değer kaybetti.

Brainard, paylaştığı bir notta, Fed'in yapması gereken daha çok iş olduğunu vurgularken, “Enflasyonu düşürmek için borçlanma maliyetlerinin ne kadar yükselmesi gerektiğine karar verildikten sonra, sıkılaştırma hızı muhtemelen yavaşlayacaktır.” dedi.

Scotiabank'ın FX stratejisti Shaun Osborne ise konuyla ilgili, "Piyasalar Fed’in faiz döngüsünün zirvesini hesaplamaya çalışıyor." dedi.

Osborne ayrıca, “Brainard'ın yorumları, hisse senedi duyarlılığını artırdı ve doları aşağı çekti. Dolar rallisinde en azından bir soğuma arıyorduk. Şu anda bu gerçekleşiyor gibi görünüyor. Geçen haftaki hareketlerin ölçeği, doların en azından kısa vadede biraz daha yumuşayabileceğini gösteriyor." dedi.

REKLAMI KAPAT X