EUR/USD dünkü düşüşü ardından toparlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
EUR/USD dünkü düşüşü ardından toparlanıyor
Doviz.com
02.06.2022 14:16

EUR/USD, Çarşamba günkü keskin düşüşün ardından toparlanmayı başardı. Doların piyasa değeri paritenin hareketini yönlendirmeye devam ediyor. 

EUR/USD, Çarşamba günü yaklaşık 100 pips kaybettikten sonra Perşembe günü yeniden ivme kazandı. Parite, yatırımcılar ABD'den önemli veri yayınlarını beklerken, yukarı yönü kapatabilecek kilit direnç alanına yaklaşıyor.

ABD Hazine tahvil getirilerinin artmasıyla güçlenen dolar, Çarşamba gününde güç kazanmaya devam etti ve ABD Dolar Endeksi (DXY) Mayıs başından bu yana en büyük bir günlük kazancını kaydetti.

Fed, 1 Haziran'da 8,9 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye başladı ve ABD'den gelen veriler, imalat sektöründeki ticari faaliyetin Mayıs ayında güçlü bir hızla genişlemeye devam ettiğini ve doların rakiplerinden daha iyi performans göstermesine yardımcı olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte, yükselen ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemlerinin yansıttığı iyileşen piyasa havası, Perşembe günü erken saatlerde DXY üzerinde ağırlık oluşturdu ve EUR/USD'nin çarşamba günü 1,0626'da dokunduğu 10 günün en düşük seviyesinden çıkmasına izin verdi.

Bu arada, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Francois Villeroy de Galhau günün erken saatlerinde euro bölgesindeki enflasyonun çok yüksek olduğunu belirtti. Villeroy, "AMB politikasının normalleştirilmesi gerekiyor" dedi.

Günün ikinci yarısında ADP'nin yayınladığı ABD Özel Sektör İstihdam Raporu piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenecek.

EUR/USD Teknik Analizi

Son toparlanmaya rağmen, dört saatlik grafikteki RSI göstergesi 50'nin biraz altında kalıyor ve bu da alıcıların henüz pariteyi domine etmediğini gösteriyor.

Yukarı yönde, 1.0700 (psikolojik seviye), 1.0720 (20-dönem SMA, 50-dönem SMA) öncesinde geçici direnç olarak hizalanıyor. Paritenin ikinci seviyenin üzerine çıkması ve bunu destek olarak kullanmaya başlaması durumunda, bir sonraki toparlanma hedefi 1.0740 (statik seviye) olarak görülebilir. 

1.0680 (Fibonacci son yükseliş trendinin %23.6 geri çekilmesi) ilk destek olarak görülebilir. Bu seviyenin altında dört saatlik bir kapanışla, satıcılar ilgi gösterebilir ve pariteyi 1.0660 (statik seviye) ve 1.0630/1.0620 alanına (Fibonacci %38.2 geri çekilme, 200 dönemlik SMA) sürükleyebilir.

REKLAMI KAPAT X