Faiz kararına piyasaların ilk tepkisi nasıl oldu?: Dolar, altın ve borsa

Okuma Süresi: 1 Dakika
Faiz kararına piyasaların ilk tepkisi nasıl oldu?: Dolar, altın ve borsa
Doviz.com
25.01.2024 14:13

Merkez Bankası, 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı ve politika faizini 250 baz puan artırdı. Peki, piyasalar bu kararı nasıl fiyatladı? İşte ilk rakamlar..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ocak ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.

Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşen toplantıda kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artışla yüzde 45 seviyesine çıkardı.

Piyasaların beklentisi de TCMB'nin faizi yüzde 45 seviyesine yükselteceği yönündeydi.

Piyasalar karara tepkisiz kaldı

Günlerdir merakla beklenen karar sonrası finansal yatırım araçlarında önemli bir değişim gözlenmedi.

Merkez’in kararı öncesi 30,28 liradan işlem gören dolar kuru, kararın hemen öncesinde 30,24 seviyesine indikten sonra yeniden ılımlı artış serisini korumayı başardı ve şu dakikalarda 30,28 TL'den işlem gördü.

Euro kuru ise faiz kararının açıklanmasından önce 33,07 seviyesinden işlem görürken kararın ardından aynı seviyeden seyrini sürdürdü.

Değerli metal cephesinde de döviz kurlarına benzer sakin bir seyir izlendi. Buna göre karardan önce 1964 TL’den işlem gören gram altın, karar sonrasında aynı seviyeden fiyatlanmaya devam etti.

Karardan önce 8.175 seviyesinden işlem gören BIST 100 endeksi ise kararın ardından saat 14.12 itibarıyla 8.179 puandan fiyatlandı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X