Faiz kararına piyasaların ilk tepkisi nasıl oldu?: Dolar, altın ve borsa

Okuma Süresi: 1 Dakika
Faiz kararına piyasaların ilk tepkisi nasıl oldu?: Dolar, altın ve borsa
Doviz.com
22.02.2024 14:17

Merkez Bankası, TCMB Başkanı Fatih Karahan liderliğindeki ilk toplantının ardından faizleri sabit bırakma kararı aldı. Peki, piyasalar bu kararı nasıl fiyatladı? İşte ilk rakamlar..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) şubat ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.

Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen toplantıda kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.

Piyasaların beklentisi de TCMB'nin faizleri sabit bırakacağı yönündeydi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası, yenilenen kadrosu ile ilk faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası, şubat ayı PPK toplantısının ardından TCMB Başkanı Fatih Karahan dönemindeki ilk faiz kararını açıkladı.

Döviz kurları ve borsada sınırlı geri çekilme

Günlerdir merakla beklenen karar sonrası dolar günlük kazançlarını geri verdi. Buna göre Merkez Bankası'nın kararı öncesi 31,02 seviyesinden işlem gören dolar kuru, karardan sonra hafif bir gerileme ile 30,98 seviyesine kadar geriledi. Kur, şu dakikalarda ise 31 TL'den işlem görüyor.

Euro kuru ise faiz kararının açıklanmasından önce 33,78 seviyesinden işlem görürken kararın ardından hafif bir gerilemeyle 33,74’e indi.

Değerli metal cephesinde de döviz kurlarına benzer şekilde sınırlı bir geri çekilme yaşandı. Buna göre karar öncesi 2025 TL’ye çıkan gram altın, karar sonrasında 2022 TL'ye kadar geri çekildi.

Karardan önce 9386 seviyesinden işlem gören BIST 100 endeksi ise kararın ardından saat 14.16 itibarıyla 9363 puandan fiyatlandı.

İLGİLİ ANALİZ Yüksek faiz hangi sektör ve hisseleri daha çok etkiliyor? TCMB Başkanı Fatih Karahan yönetimindeki ilk PPK toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Piyasalar faizlerin yüzde 45  seviyesinde sabit bırakılmasını bekliyor. Peki, yüksek faiz hangi sektör ve hisseleri daha çok etkiliyor? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X