Google, dolar kurunu 24 TL'ye indirdi: Dolar gerçekten düştü mü?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Google, dolar kurunu 24 TL'ye indirdi: Dolar gerçekten düştü mü?
Doviz.com
29.10.2023 23:33

Pazar akşamı internet üzerinden dolar kuruna yönelik arama yapanlar, arama motoru Google’da dolar kurunun 24 TL’ye indiğini gördü. Peki gerçekten dolar kuru düştü mü? İşte detaylar...

Geçtiğimiz perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmış ve gözler Dolar/TL’ye çevrilmişti.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası ekim ayına ilişkin faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında sıkılaşma adımlarının beşincisini atarak ekim ayında faiz artırım döngüsünü sürdürme kararı aldı.

Ancak, son 3 işlem gününde 28 TL seviyesinde işlem gören dolar/TL, bankalararası piyasada haftayı 28,1667 TL’den ılımlı bir yükselişle kapatmıştı.

Google ise dolar kuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılara bugün geç saatlerde doların 24 TL'ye kadar gerilediğini gösterdi.

Kaynak: Google

Piyasaların işleme kapalı olduğu yani fiyatlamaların mümkün olmadığı hafta sonunda paylaşılan veri ise rakamın sistemsel bir hatadan kaynaklandığının düşünülmesine yol açtı.

Öte yandan işlem hacmine göre lider kripto para borsası Binance’te listelenen ve dolara endekslenmiş bir stabil coin olan USDT/TRY (Tether), Google’ın verisi sonrası 27 TL’ye kadar geri çekilme yaşadı. Ancak parite yeniden 28,12 seviyesine çıktı.

Doların düşüp düşmediği sorusuna en doğru yanıtı bulabilmek ve piyasa (Kapalı Çarşı, bankalar) bazlı güncel değerlere ulaşabilmek için Amerikan Doları banka kurları sekmemizi takip edebilirsiniz.

Etiketler: dolar/TL döviz kur
REKLAMI KAPAT X