Merkez Bankası ekim ayına ilişkin faiz kararını açıkladı!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası ekim ayına ilişkin faiz kararını açıkladı!
Doviz.com
26.10.2023 14:00

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında sıkılaşma adımlarının beşincisini atarak ekim ayında faiz artırım döngüsünü sürdürme kararı aldı.

TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından ekim ayına yönelik faiz kararını açıkladı.

Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 30'dan yüzde 35’e çıkardı.

Ekim ayı faiz kararına yönelik piyasaların genel beklentisi de faizlerin yüzde 35 seviyesine çıkarılacağı yönündeydi. Yabancı kurumların beklentisi ise şöyle listelenmişti:

TCMB, para politikası sıkılaşması kapsamında son dört toplantıda ise 2150 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmişti. Buna göre haziran ayında 650 baz puan ile faiz artırım döngüsünü başlatan TCMB, temmuz ayında 250 baz puan, ağustos ayında 750 baz puan ve eylül ayında 500 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise son dönemde atılan adımlara yönelik, yeni programın sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerin yersiz olduğunu belirterek, para politikasında son yıllarda sorunlar olduğunu ancak politikayı yeniden inşa ettiklerini söylemişti.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek: Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişeler yersiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'da yaptığı konuşmada, yeni ekonomi programının sürdürülebilirliği konusundaki endişelerin yersiz olduğunu belirtti.

TCMB'nin son bir yıldaki faiz kararları ise şöyle listelendi:

TCMB'nin yılın geri kalanı için PPK toplantı takvimi ise şöyle:

📌 23 Kasım 2023

📌 21 Aralık 2023      

İLGİLİ HABER Hangi faiz adımı piyasalarda nasıl tepki bulur? Kritik faiz haftasına girilmesiyle yabancı bankalar da TCMB’ye yönelik faiz tahminlerini açıklamaya başladı. Peki, hangi faiz adımı piyasalarda nasıl tepki bulur? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X