Gözler OVP’de: Döviz kurları kritik güne nasıl başladı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gözler OVP’de: Döviz kurları kritik güne nasıl başladı?
Doviz.com
06.09.2023 08:59

Orta Vadeli Program’ın tanıtımının yapılacağı kritik güne dolar kuru 26,79 liradan, euro kuru ise 28,79 liradan başladı.

Serbest piyasada 26,78 liradan alınan dolar 26,79 liradan satılıyor. 28,78 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 28,79 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 26,76 lira, euronun satış fiyatı ise 28,69 lira olmuştu.

Kapalıçarşı'da ise dünkü fiyatlamalara göre doların alışı 26,78, satışı ise 26,79 olarak belirlenirken; euronun alışı 28,73, satışı ise 28,78 olmuştu.

Not: Kapalıçarşı kurları öğleden sonra güncellenmektedir.

Türk Lirası'nın reel değeri ağustosta %7,8 arttı

TCMB tarafından yayımlanan verilere göre, reel efektif döviz kuru endeksi ağustos ayında TÜFE bazında %7,8 artarak 52,50 puan seviyesine çıktı. Bu veri ise Türk mallarının yabancı mallar cinsinden fiyatının arttığını yani Türk Lirası’nın önceki aya göre değer kazandığını gösterdi.

İLGİLİ HABER Türk Lirası'nın reel değeri ağustosta %7,8 arttı Türk Lirası reel döviz kuru endeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artış gösterdi.

Enflasyonla mücadele mesajı TCMB'ye alan açtı

Dün Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise enflasyonla daha sıkı mücadele gerektiğinin altını çizerek, “Yıllık enflasyonun yükselmesi, hayat pahalılığı ile mücadelemizin daha sıkı yapmamızı gerektiriyor. Bu uzun ve sabır isteyen süreçtir.” ifadelerini kullandı.

Finans piyasalarında bu açıklama, TCMB'nin ilerleyen dönemlerde faiz artışlarında elininin daha fazla rahatlayacağı şeklinde yorumlanırken, CDS risk priminin de 374 baz puanla son 2 yılın en düşük seviyesine gerilediği görüldü.

Kaynak: A1 Capital

Gözler OVP’de

Bu gelişmelerin ardından ekonomide gözler ise bugün saat 14.00’te detaylarının açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’a (OVP) çevrildi.

Para politikası, maliye politikası ve yapısal reformlar olmak üzere 3 ana başlıkta ele alınan reformların; enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı, vergi reformu ve kamuda tasarruf gibi konuları içermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABER “OVP’nin temel hedefi, tek haneli enflasyon” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı öncesinde Orta Vadeli Program'ın temel hedefinin tek haneli enflasyon olduğunu söyledi.
REKLAMI KAPAT X