HSBC, yıl sonuna ilişkin dolar ve euro tahminini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
HSBC, yıl sonuna ilişkin dolar ve euro tahminini açıkladı
Doviz.com
13.08.2024 08:43

HSBC, küresel kurlar için adil değer hesapladığı son raporunda 2024 sonuna yönelik dolar/TL ve euro/TL tahminini açıkladı.

HSBC, REER modeli küresel kurlar için adil değer hesapladığı raporunda Türk lirasına da yer verdi.

Buna göre HSBC, 2024 yılı sonunda dolar/TL’nin 36 TL ve euro/TL’nin 37,8 TL olacağını öngördü.

İlk faiz indirimi ne zaman gelir?

Banka yayımladığı raporda ayrıca TCMB'nin ilk faiz indirimini 2025 yılının ilk çeyreğinde yapacağını öngördü. 2024 sonunda faizin yüzde 50 olacağını tahmin eden HSBC, 2025 ilk çeyrekte faizin yüzde 45, ikinci çeyrekte de yüzde 40 olmasını bekliyor.

HSBC raporunda ise Türkiye ekonomisine ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

"TL ve ZAR olumlu yurt içi hikayeler sunmaya devam etmektedir. İlkinde, Türk Merkez Bankası şahin duruşundan sapmadı. İletişimi ve eylemleri yılın geri kalanında politika yaklaşımında bir değişikliğe işaret etmiyor. Şimdilik TCMB'nin odak noktası, enflasyondaki düşüşün ve dolarizasyonda azalışın devamlılığını sağlamak için yeterli düzeyde para politikası sıkılığını sürdürmede kilit öneme sahip olan aşırı TL likiditesini azaltmaktır. Bu nedenle, reel bir döviz değerlenmesinin dolar/TL’de daha yüksek bir hareket gerektireceğinin bilincinde olmamıza rağmen orta vadede TL için yapıcı olmaya devam ediyoruz."

İLGİLİ HABER İlk faiz indirimi ne zaman gelir?: 4 yabancı bankadan TCMB tahmini Citi, UBS, Morgan Stanley ve BofA, temmuz ayı enflasyon rakamları sonrasında TCMB’ye yönelik faiz tahminlerini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X