JPMorgan: ABD seçimleri dolara talebi artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan: ABD seçimleri dolara talebi artırdı
Doviz.com
21.10.2024 14:31

JPMorgan Chase & Co stratejistleri, yatırımcıların ABD seçimleri öncesinde bir ralliye bahis oynamasıyla geçen hafta dolara olan talebin arttığını ve bu alımın muhtemelen devam edeceğini söyledi.

JPMorgan stratejistlerinin hazırladığı rapora göre, son dönemde Meksika pesosu ve euro karşısında dolara güçlü bir talep oluştu.

ABD para biriminin geçen yılın sonundan bu yana bazda en kötü çeyreğini geçirmesinin ardından satın alma telaşı, doların pozisyonunu kısa pozisyondan nötr’e doğru çekti. Stratejistler, bu durumun seçim öncesinde yatırımcıların uzun pozisyonlarına ekleme yapmaları için geniş bir alan bıraktığını yazdı.

Konuyla ilgili notta, "Ekim ayında şimdiye kadarki dolar alımlarına ragmen genel dolar net uzunluğu hala oldukça nötr görünüyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca daha fazla seçim riskinden korunma alanı var" ifadeleri kullanıldı.

Societe Generale Baş Döviz Stratejisti Kit Juckes, müşterilerine gönderdiği bir notta ayrıca, "ABD seçimleri öncesinde eski pozisyonlar temizleniyor" dedi.

İLGİLİ HABER Euro ve dolar yeniden eşitlenir mi? Piyasa aktörleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yılın üçüncü faiz indirimini gerçekleştirmesinin ardından Donald Trump'ın tarifeler konusundaki çıkışının da etkisiyle euro ve doların eşitlenmesi ihtimalinin yeniden masaya geldiğini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X