JPMorgan: Carry trade çözülmesinin sadece yarısı bitti

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan: Carry trade çözülmesinin sadece yarısı bitti
Doviz.com
06.08.2024 11:08

JPMorgan, yenin hala en düşük değerli para birimlerinden biri olduğunu belirterek, son dönemde yaşanan carry trade işlemlerindeki çözülmenin devam edebileceğini aktardı.

Küresel döviz stratejisti Arindam Sandilya, Bloomberg TV’de yaptığı açıklamada, Japonya Merkez Bankası’nın faiz hamlesi sonrası ortaya çıkan carry trade işlemlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sandilya, konuyla ilgili paylaşımında, “(Çözülme) Henüz bitmedi. Carry trade çözülüşü, en azından spekülatif yatırımcılar nezdinde yüzde 50-60 arasında bir yerde tamamlandı” ifadelerini kullandı.

ABD’de resesyonun yaklaştığı ve Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımına gideceği korkusuyla yüksek faizle borçlanmak istemeyen yatırımcılar carry trade pozisyonlarını gözden geçirmiş ve uluslarası borsalardan çıkış yapmaya başlamıştı.

Sandilya, bu durumun portföylerde kısa ve ani hareketlere yol açtığını belirterek, “kolayca geri döndürülemeyecek hasarlar oluştu” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Sandilya, Carry trade’lerin yen’in yükselişinden önceki seviyelere yakın zamanda geri dönmesinin olası olmadığını aktararak, “İyi bir senaryo piyasaların mevcut seviyelerde istikrar kazanması, belki en iyi ihtimalle küçük bir toparlanma olabilir. Ancak bu örneklerin çoğunda, daha önce olduğundan daha düşük bir hızda da olsa, hareketlerin devam etme eğiliminde olduğunu görebiliriz” dedi.

İLGİLİ HABER Korku endeksi 4 yılın zirvesinden geriledi ABD'de S&P 500 Endeksi'ndeki dalgalanmayı gösteren ve "korku endeksi" olarak da bilinen VIX Endeksi, resesyon endişesiyle dün 65,7’ye çıkmasının ardından 38,57’ye geriledi.
REKLAMI KAPAT X